18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Esenyurt Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi'nde Çanakkale Geçilmez adlı lirik gösteri düzenlendi. Gösteriyi Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel, Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer ve çok sayıda vatandaş izledi.

Çanakkale Savaşları sırasında halkın neler yaşadığının anlatıldığı lirik gösteride, zamanın renklerini anlatan halk oyunlarından kesitler de gösterildi. Kendisi de bir şehit torunu ve Erzurumlu olan Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Erzurum Barı oynanırken, oyuncularla birlikte sahneye çıktı. Zamanın Osmanlı askerlerinin kıyafetlerini giymiş oyuncularla birlikte Erzurum Barı oynayan Alatepe'nin performansı seyircilerden büyük alkış aldı.

Oyundan sonra kısa bir açıklama yapan Başkan Ali Murat Alatepe, programın Çanakkale'nin bir zafer olduğunu, hüzünlenecek bir şey olmadığını hatırlattığını söyledi. Gösteride ülkemizi anlatan 7 bölgeden 7 renk görüntüler olduğunu belirten Alatepe, Çanakkale'deki şehitlerimizin de aynı renkleri taşıdığını söyledi. Belediye Başkanı Alatepe," Gidiyorsunuz, Hama'dan , Humus'tan insanlar yatıyor. Bugün bazıları diyor ki, 'Ne işimiz var Suriye'de'. Ne işi varsa o Suriyelinin o zamanki Osmanlı bakiyesinin Çanakkale'de, bizim de Suriye'de bugün o işimiz var. Gideceğiz, oraya huzuru oraya sadece Türkler için değil Kürtler için de götüreceğiz, Araplar için de götüreceğiz ama huzurlu bir ülke olmasını sağlayacağız" diye konuştu.

"Çanakkale Geçilmez" adlı lirik gösteride rol alan oyuncuların tamamına yakınının Esenyurt Belediyesi'nin düzenlediği kurslarda eğitim aldığı öğrenilirken, oyunu hazırlayan yönetmen ve yapımcılara plaket verildi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim