CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, MYK üyeleri, PM üyeleri, milletvekilleri, il başkan yardımcıları ve ilçe başkanlarıyla birlikte bugün Esenyurt’u sokak sokak dolaşarak esnaf, fabrika işçileri, yöre dernekleri ve sivil toplum örgütleriyle buluştu. CHP heyetinde İl Başkanı Canpolat’ın yanı sıra Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Milletvekilleri Sibel Özdemir, Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Zeynel Emre, Enis Berberoğlu, Mehmet Bekaroğlu ve Parti Meclisi Üyeleri Canan Kaftancıoğlu ile Ayşe Eser Danışoğlu da yer aldı.


İstanbul Times Haber Merkezi 


Sabah saatlerinde Esenyurt’a gelen CHP heyeti, önce bir fabrikayı ziyaret ederek fabrikada çalışan işçilerle yemek yedi; daha sonra da Talatpaşa ve Fatih mahallelerinde esnafı ziyaret etti. 3 gruba ayrılan CHP heyetindeki bazı isimler Roman vatandaşlarla da bir araya gelirken diğerleri de kahvehanelere misafir oldu. Programlarının son bölümünde yöre dernekleri ve sivil toplum örgütleriyle buluşan CHP’liler, ziyaretlerinin ardından Esenyurt İlçe Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.


“Esenyurt’u yaşanmaz hale getirenlerden hesap soracağız”


CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen’in açılış konuşmasıyla başlayan basın toplantısında konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Esenyurt’ta gerçekleştirdikleri temaslarla ilgili şunları söyledi: “Bugün Esenyurt’a gelmemizin iki önemli nedeni var. Birincisi, seçildiğimiz günden beri çalışmalarımızın merkezi, İstanbul’un arka yakası olacak demiştik. Biz, 1994’te başta Esenyurt olmak üzere terk ettiğimiz alanları yeniden almak için geldik. Esenyurt, İstanbul’un arka yakası, en çok göç alan ilçe. En çok mağdurların, ötekileştirilenlerin yaşadığı ilçe. Doğu’da, Güneydoğu’da dövülen, vurulan, savaştan kaçan ve zorunlu göçe maruz kalanların geldiği yer Esenyurt. Bugün barış sesini daha gür bir şekilde söylemek için de buradayız. 1994’te terk ettiğimiz bu alanı yeniden almak için buradayız. Esenyurt’u yaşanmaz hale getiren, gökdelenler dikip bütün yeşil alanları talan eden, ranta çevirenlerden hesap sormak için buradayız. Esenyurt Belediyesi’nin yıllardır yaptığı usulsüzlüklerden hesap sormak için buradayız.”


“Mücadelemizin kalbi ezilenin, yoksulun, ötekileştirilenin yanında atacak”


İstanbul’da seçtikleri 10 pilot bölgeden birinin de Esenyurt olduğunu söyleyen Canpolat, “Solun, sosyal demokratların, düzene muhalif olanların, yalnızlaştırılan, dar gelirli, emeğiyle geçinen insanların yaşadığı bir bölgedeyiz. İstanbul’da en çok işsizin olduğu alan burası. En çok ötekileştirilenlerin, yoksulların, zorunlu göçe maruz kalanların yaşadığı bu ilçeyi mutlaka kazanacağız. Mücadelemizin kalbi yoksulun, ötekileştirilenin, kimsesizin, ezilenin yanında atacak. Bugün Esenyurt’ta emeği sömürülen işçilerle, ötekileştirilen romanlarla, hakları gasp edilen kent mağdurlarıyla birlikteyiz. Siyasi iktidarın Esenyurt’ta yarattığı rantı vatandaşa anlattık. Bundan sonra onların sorunlarını sokakta, caddede, belediye meclislerinde, TBMM’de yani hayatın her alanında haykıracağız ve bu sorunları birlikte çözeceğiz” dedi.


Canpolat, "Türkiye'yi bir savaş alanına çeviren, bu ülkeyi yaşanmaz hale getiren, bu iktidarın dünkü Başbakanı, bugünkü Cumhurbaşkanı, şimdiki Başbakanı, dönemin müsteşarı, bakanı, Türkiye'de terör örgütüne yataklık yapan, terörü bu noktaya getiren iktidar hakkında bugün Esenyurt halkına suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

Kaynak:İstanbul  Times Haber Ajansı (İTHA)


Editör: TE Bilisim