Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, beraberinde İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Orhan Özyurt, Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Yusuf Öztoprak ile Ankara’ya günübirlik ziyaret yaparak çeşitli temaslarda bulundular.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile yapılan görüşmede Esenyurt Heyeti 2017 yatırımlarında ilçeye 20 yeni okul sözü aldı. Esenyurt’u yakından takip ettiğini söyleyen Bakan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçede yaptığı toplu açılışlarda okulların fazla olmasının kendilerini sevindirdiğini, özellikle Cumhurbaşkanın adını taşıyan kız imam hatip okullarının mimari projesinin dikkat çektiğini ifade ederek en kısa sürede Esenyurt’u ziyaret edeceğini söyledi.

Göreve geldiklerinde 15 yıllık sürede Kıraç beldesi ile birlikte 26 okul bulunduğunu söyleyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurtu ilçe statüsüne kavuşturarak 12 yıl içinde 57 tane daha yeni okul kazandırarak toplam okul sayısının 83’e yükseldiğini belirtti.  Başkan Kadıoğlu, “Esenyurt şu anda yılda ortalama 60 bin iç göç alan ve Türkiye’nin en hızlı gelişen ve büyüyen ilçesi konumundadır. Artan nüfusla birlikte eğitim alanlarının planlanması ve inşaatlarının yapılmasını da takip etmekteyiz. Yerel yönetimler, mevzuatlarda olmasa dahi vatandaşın ihtiyaç duyduğu her hizmeti kendisine görev bilmesi gerekmektedir’ diye konuştu.

Editör: TE Bilisim