Kapadık Mahallesinde temeli atılan Bak Yapı İlkokulu’nun yüklenici firma sahibi Veysel Bakgör yaptığı okulla ilgili temennilerini iletti. Bakgör, “Belediye Başkanımız Sayın Başkan Necmi Kadıoğlu’nun kişisel çabaları sayesinde Esenyurt’a böyle güzel bir hizmet yapıyoruz. Kendisini kutluyorum ve yapmış olduğu hizmetlerinin devamını diliyorum. Tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi


İş adamı Veysel Bakgör ardından söz alan İlçe Milli eğitim Müdürü Hasan Dal duygularını dile getirdi. Dal, “Esenyurt ’ta eğitim de çok yol aldık ve yeni yapılan okullar sayesinde sınıf öğrenci sayılarını daha da aşağı çekeceğiz. Daha kaliteli bir eğitim ortamı yaratmaya çalışacağız. Buralarda eğitim gören yavrularımız yarınlarımızın teminatı gençlerimiz geleceğimiz olacak. Bu konuda bize en büyük desteği sağlayan Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu’na huzurlarınızda teşekkür ederim. Esenyurt genelinde yapılacak olan 30 okuldan 4’ü Kapadık Mahallesinde bulunmaktadır. Bu yatırımın ve eğitim yuvamızın mahalle halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Biz yapamayacağımız işin sözünü vermiyoruz”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal ardından, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu söz aldı. Başkan Kadıoğlu, “ Kapadık Mahallesi yeni kurulmasına rağmen buraya verdiğimiz önem göz önünde ve eksikleri var tamamlayacağız. 2004’de Esenyurt Belediyesini devraldığımızda Esenyurt’taki çarpık yapılaşma, okullardaki öğrenci sayılarının fazla olması, tamamen çökmüş bir sistem gibiydi. Arkadaşlarımızla proje üretip, çözümler aramaya başladık. Yeni okullar kazandırmamız gerekiyordu. Burada bir okul vardı, ancak öğrenci fazlalığı bunu kaldırmıyordu ve bir okul yapmak için arsa aramaya başladık. Hamdolsun bu arsayı bulup çevirdik ve hayırsever iş adamımız Veysel Bakgör kendi iş yeri Zafer Mahallesinde olmasına rağmen ve orada da okul ihtiyacı olmasına rağmen burada daha önem verdiğimiz çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alması için burayı ısrar ettik.




Bugünde temelini atıyoruz. Buradaki öğrenci sayısı 60/70 arası ama bu okulu yapınca sayı daha düşecek. Biraz alt tarafta yine Doç. Dr. Hüseyin Çelik İlköğretim Okulu temelini attık ve birde Nikâh sarayının alt kısmında bir okul var ve kapadık mahallesinde tam 4 okul halkımıza hizmet verecek. Hizmetlerimiz devam ediyor daha yapacak çok işimiz var ve biz yapmayacağımız işin sözünü vermiyoruz. Eğitimde olsun sağlıkta, spor merkezleri, parklar ve kültür merkezleri olsun devam ediyoruz. Ama bu yapılan hizmetlere de halk olarak belediye olarak el ele verip koruyacağız. Bu mekanlar ortak yaşam alanlarımız buralara sahip çıkalım” dedi.
Bugün burada yine hayırlı ve bir güzel bir yatırımın temelini atmaktayız. Bu hizmetleri yaptığı için bunlara öncülük yaptığı için Esenyurt Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Esenyurt’a yaptığı hizmetleri aşikârdır Sağlıktan Spora alt yapıdan üst yapıya Esenyurt’taki hizmetlerini takdir ediyorum. Bu yatırımında öncelikle burada eğitim görecek yavrularımıza ve velilerimize mahalle sakinlerine hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibinin gösterisi, dualar ve kurban kesimi sonrasında Bak Yapı İlkokulu’nun temeli atıldı.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)


Editör: TE Bilisim