Esenyurt’ta yaşayan Nurhayat Bulut, bahçesinde kedi besliyordu. Geçtiğimiz günlerde beslediği kedilerden 1 buçuk yaşındaki ‘Neşe’ isimli kedisine bir araç çarptı. Çarpmanın etkisi ile arka patileri tutmayan kedi için EsenyurtBelediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler seferber oldu. Ekipler ilk olarak kediye gerekli müdahaleyi yaptı. Tedavi sonrasında kedinin ayaklarının tutmadığı anlaşılınca kedinin bir yürüteç yardımı ile yürütebilmenin yolları arandı. Kedinin sahibi Nurhayat Bulut bu süreçte Başkan Ali Murat Alatepe’yi arayarak yardım istedi. Başkan Alatepe’nin talimatıyla devreye giren Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yetkilileriyle görüştü. Okulda bulunan ve birçok alanda ödül almış olan Robot Takımı öğrencileri ve öğretmenleri yürüyemeyen ‘Neşe’ için harekete geçti. Kedi okula getirilerek gerekli ölçüleri alındı. Yaklaşık 15 gün içerisinde kedi için bir yürüteç tasarlandı. Yürütecin hazırlanmasının ardından yine EsenyurtBelediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kedi ve sahibi okula getirildi. Kendisi için tasarlanan yürütecine konularak ilk adımını atılması sağlandı.

Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimi Mücahit Altun, kedinin ilk kendine geldiği anda vücudunda kırıklar olduğu için ameliyata aldıklarını kaydederek, ”İlk başta kedimizde felç vardı. Daha sonra sinirsel bir tedavi uyguladık. Bu tedaviden sonra kedimizde his gelmeye başladı. His gelmeye başladıktan sonra en önemli şey fizik tedavi sürecidir. Hayvanın bu süreçte yürümeye başlaması gerekiyor. Kedinin yürümesi de lise öğrencilerinin yaptığı yürüteçle sağlandı ” dedi.

Kendi imkanları ile yürüteci yaptıklarını ifade eden öğrenciler de, “Veteriner İşleri Müdürlüğü böyle bir kedinin olduğunu ve yardım edip edemeyeceğimizi sordu. Bizler robot takımı olarak amacımız sadece robot yapmak değil. Amaçlarımız arasında sosyal projelere katılmakta var. Kediyi ilk gördüğümüzde içimiz yandı. Biz bunu bir amaç olarak bildik. İlk önce elimdeki gibi bir portatif yaptık. Yürüteci yaklaşık bir buçuk haftada tasarladık ve kediye taktık“ dedi.

Başkan Alatepe’ye teşekkür ederim

Kedi sahibinin adı Nurhayat Bulut, yaşanan süreci anlatarak, “Kedime araba çarpmıştı. Sonrasında veterinere getirdik, burada ameliyat oldu. Öğrenciler felç olan ayakları için yürüteç tasarladı. Bu süreçte başkanımız Alatepe, Esenyurt Belediyesi’nin Veteriner İşleri Müdürlüğü ve lise öğrencileri bize çok yardımcı oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim