Esenyurt Belediye Başkana Ali Murat Alatepe, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ilçede görev yapan yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarına veda eden Alatepe, görev yaptığı 15 aylık sürece kolektif bir anlayış yürüttüğünü düşündüğünü belirterek, “Bu anlayışta basının yeri önemli oldu. Bu süreçte, ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve özellikle halkımızla diyalog çerçevesinde süreci götürdük. Bir araştırmaya göre bu süreçte 480 bin kişi ile temas içinde olmuşuz. Bunları ben yeniden aday alayım diye yapmadım. İşimi adanmış gibi görünmek için değil, adanarak yaptım. Bu süreçte ciddi bir gayret gösterdik ve çok yorulduk. Bundan çok memnunuz. İlçede biri soldan biri sağdan Gürbüz Çapan ve Necmi Kadıoğlu gibi iki güçlü başkanın ardından başkanlık yaptım. Arzu ettiğim bir başkanlık yaptım. Kolektif yönetim anlayışına uygun bir şekilde her hafta halk günü yaptık. Bir yerde benim katılımım diğerlerinde ise başkan yardımcılarım olmak üzere 7 noktada halkımızla bir araya geldik ve talimatlarını aldık. Bu dönemin en kalıcı yönünün ve sloganının 'Emrinizdeyiz Esenyurt' olduğunu düşünüyorum. Halkın emrinde olmaktan gocunulmaz. Bir Belediye Başkanının görevi halkın isteklerini yerine getirmektir. Bu sembolün ilçemizde oturduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Azmi Ekinci, Esenyurt’a çok şey katacak

Kendisinin bir siyasi parti mensubu olduğunu vurgulayan Ali Murat Alatepe,”Beni buraya partim ve liderim getirdi, şimdi de Azmi Ekinci'yi başkan adayı olarak getirdi. Bu konuda bana düşen görev Azmi Ekinci için çalışmak oldu ve ben de bu süreçte bunu yerine getirdim. Azmi Ekinci, Esenyurt’a çok şey katacaktır ve yatırımlar yapacaktır. Daha adaylık sürecinde Ankara ile olan bağlantıları sayesinde ilçe hastanesine ek yatırımlar yapılacağı müjdesini verdi. Esenyurt’un ilçeyi iyi yönetecek insanlara ihtiyacı vardır. Halkımız her şeyin doğrusunu yapar” şeklinde konuştu.

15 aylık zorlu süreçte kimseyi kırmadan dökmeden iş yapmaya gayret gösterdiğini ifade eden Başkan Alatepe, “İlçede yüksek bir mimarinin yapımına izin vermedik. Emsal transferi konusunda gerekeni yaptık, belediyenin yerleriyle ilgili usul neyse onu yaptık. En son olarak da Binali Yıldırım'ın katılımıyla 50 yerin açılışını yaptık. Bunların 30’u bizim zamanında başlanıldı ve bitirildi“ dedi.

Alatatepe, konuşmasının sonunda gazetecilerden helallik isterken onlara günün anısına birer plaket verdi.

Editör: TE Bilisim