Necmi Kadıoğlu'nun İstifası ile boşalan Esenyurt Belediye Başkanlığı koltuğuna Ak Partili Meclis üyelerinin tamamının oyları ile kısa bir süre önce seçilen Ali Murat Alatepe 30 Ocak 2018'de İstanbul'da gazetecilik yapan basın mensupları ile tanışma yemeğinde bir araya geldi.
 
Bir çok gazeteci arkadaşım ilk kez Alatepe ile karşılamıştı. Ben ise 2007 ile 2009 arası Kıraç belde iken 1.5 yıl Ak Parti İstanbul İl koordinatörü sıfatım ile Ali Murat Alatepe ile çalışmıştığım için kendisini 12 yıldır tanıyan birisi olarak duruşu ve olaylara pozitif yaklaşımı ve her şeye çözümü ile beraber yaklaşma metodunu bilen birisiyim.
 
Belde toplantlarında bazı arkadaşlar herhangi bir konuya itiraz ederken alternatiflerini sunmazken Alatepe her zaman katılmadığı konu için çözümünü de ortaya koyardı.
 
Alatape,Esenyurt için büyük şans
 
Şu an İstanbul'un 39 ilçe belediye başkanı içinde Çiçeği burnunda olan en yeni belediye başkanı sayın Ali Murat Alatepe'nin yüzü bal satan pozitif bir yüz.
 
Samimi ve içten bir şekilde ifade edeyim adı Esenyurt Belediye başkan adayı olarak geçtiği zaman işte bu diyerek çok mutlu olmuştum. Çünkü başkan Alatepe samimi,içten ve dobra bir insan.
 
Başkanın duasına bütün kalbim ile amin diyorum
 
Başkan Ali Murat Alatape gazetecilere muhteşem bir konuşma yaparak 2004 yılında Ak Parti ile tanışma serüvenini o kadar açık,anlaşılır bir şikilde ifade ettiki benim de başkan yardımcısı olduğum İstanbul Gazeteciler Dernek başkanımız Mehmet Mert'in başkanım sahne performansınız Cem Yılmaz'ı aratmıyor tespiti çok yerinde idi.
 
Başkan konuşmasının bir yerinde Rabbim beni bu şekilde bozmasın diye hep dua ediyorum deyince "Recep Tayyip Erdoğan' ı anlatan bir liderin doğuşu isimli kitabın bir pragfrafı aklıma geldi. "Erdoğan İstanbul gibi bir dünya başkentini idare ederken sık sık fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerin sofrasına konuk oluyormuş.
 
Bir gün bir yardımcısı biz neden böyle yapıyoruz başkanım deyince şunu söylemiş. Ben trilyonluk dosyalara imza atıyorum. Bende beşerim. Bu sofralara gelince hata yapma şansımın olmadığını düşünüp imza atarken ona göre düşünüyorum demiş.
 
Alatepe'de Resmi nüfusu 850 bin, gayri resmi, nüfusu ise 1 milyon olan Esenyurt'a başkan oldu
 
Başkan gazetecilere yaptığı konuşmasında sürekli Allah'ım beni şaşırtma bana sahip ol dediğini ifade ettiği zaman ben kendi adıma samimi ve içten bir şekilde AMİNNN dedim.
 
Bir sene içinde yapacağım çalışmalar ile hakın takdirini kazanacağım diyen Alatepe Partimde beni aday gösterirse kim karşıma çıkarsa çıksın açık ara fark ile seçimi alırım dedi...
 
Başkanın ben yaptım oldu mantığında olmadığını net bir şekilde çalışmaları ile ortaya koydu zaten. Başkan olur olmaz önce beyin takımını kurdu.
 
Akabinde mahalle muhtarları ile yemekli toplantıda bir araya geldi.
 
Sürekli hakın içinde olan yerel basın mensuplarının ağırlıkta olduğu gazeteci ve radyocular ile yemekli tanışma toplantısı yaptı.
 
Açıklamaları ile hep beraber Esenyurt'un bazı konularda hak etmediği ithamlarla karşı karşıya olduğunu anlattı.
 
Belediye ve basın ayağını sağlam tutarsak yaptığımız çalışmaların haber yapılması ile bunu da beraber aşarız diyen başkan Alatepe'nin konuşmasını dinleyen çok sayıda arkadaşım bana aynen şunu dediler."Ben bu kadar donanımlı,ve samimi olabileceğini düşünmemiştim. Başkan çok iyi. Bana umut verdi. İyi bir insana benziyor.İnşallah bozulmaz. Bu başkan ilk seçimde Ak Parti'nin Esenyurt adayı olur gibi bir çok tespit duydum.
 
Ben de Başkan Alatepe'nin başarılı olacağından zerre kadar endişe duymuyorum.
 
Eski bir çalışma arkadaşı olarak karınca kararınca gerek Gazete, gerek web tv,gerekse You Tube kanalımız için yaptığımız ve 20 milyon takipçisi 18 bin abonesi olan İstanbul Times Tv Özel You Tube kanalımız ile hiç bir maddi beklenti içinde olmadan böyle samimi ve içten bir başkanımıza destek vermek bu şehirde yaşayan bir birey olarak üzerimize düşen bir görevdir.
 
Allah ayaklarını sabit kılsın sayın başkanım. Bizim destek ve dualarımız seninle.
 
İnşallah başarılı olacaksınız. Bu sefer meclis üyeleri sizi 1 senelik seçti.
 
Esenyurt halkı da sizi yapılacak ilk yerel yönetim seçiminde açık ara fark ile seçecektir.
 
Yeter ki siz ilçe sokaklarına yazdığınız gibi "Emrinizdeyiz" sözünüzün gereğini yerine getirin.
 
Hak'da Halk'da sizden razı olacaktır.
 
Allah seni ve ekibini başarılı kılsın başkanım.

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner 2 Şubat 2018

 
Editör: TE Bilisim