Türkiye'nin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne karşı, ülkeyi işgal etmek için FETÖ mensuplarının hain darbe girişimine karşı bir yıl önce meydanlara çıkan Esenlerliler, 15 Temmuz akşamı Dörtyol Meydanı'nda bu kez Diriliş Nöbeti'nde bir araya geldiler. İnsanlık tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir direniş ile 'vatan sevgisi nedir' tüm dünyaya gösteren kahraman yüz binler, o gecenin yıl dönümünde 15 Temmuz şehitlerini ve gazilerini dualarla andılar.

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehet Osmanoğlu 

VATAN SEVDALILARI DÖRTYOL MEYDANI'NA SIĞMADI

Esenler Belediyesi tarafından Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen muhteşem buluşmaya Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, MHP Esenler İlçe Başkanı Suat Yılmaz, Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, şehit yakınları ve gaziler ile 7'den 70'e on binlerce Esenlerli katıldı.

Meydanı hınca hınç dolduran vatan sevdalıları vatan, bayrak ve kutsalı uğruna toprağa düşen 15 Temmuz şehitleri için dualar okudular ve hep birlikte darbelere karşı tek yürek olduklarını bir kez daha haykırdılar.

ESENLER'İN TÜM CAMİLERİNDE SÂLALAR OKUNDU

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Diriliş Nöbeti'nde saatler gece yarısı 00.13'ü gösterdiğinde, tüm Türkiye'de olduğu gibi, Esenler'in tüm camilerinde de sâlalar okundu. Milyonları vatan ve bayrak, istiklal ve istikbal için meydanlarda bir olmaya, beraber olmaya çağıran ilahi davet, Dörtyol Meydanı'nı dolduran on binleri bir kez daha bir yıl öncesine götürdü.

BU MİLLET VAR OLDUKÇA BAYRAK YERE DÜŞMEZ

Kalabalığa hitap eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, tüm Türkiye'de milyonların sâlalar ile birlikte bir yıl sonra tekrar meydanlara çıktığını ifade etti. Konuşmasına Esenler'in kahraman şehitlerini anarak başlayan Başkan Göksu, "Bu aziz millet, 15 Temmuz akşamı, satılmış şarlatan FETÖ'nün köpeklerine bu toprakları bırakmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız, "Biz milletiz, siz de illetsiniz" dedi. Şehitlerimizin üzerine tankı sürerken hiç mi eliniz titremedi? Esenler'in şehitleri, bu meydanlarda ezanlar susmasın diye bu bayrak inmesin şehit oldular. Bu millet var oldukça bu bayrak yere düşmez. Bu bayrak bu aziz millete, bu millet de bu bayrağa çok yakışıyor" diye konuştu.

ARTIK 70 DÜVELLE SAVAŞIYORUZ

15 Temmuz'da direniş ruhlu milletle, direniş ruhlu liderin bir araya geldiğinde neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdiğine işaret eden Başkan Göksu,"Birliğimize ve dirliğimize artık daha çok dikkat edeceğiz. Birbirimizi daha çok seveceğiz. Artık, Çanakkale Savaşı'ndaki gibi 7 değil, 70 düvelle savaşıyoruz. Bundan böyle ülkemizin büyümesine ve gelişmesine daha çok dikkat edeceğiz. 15 Temmuz yeni bir diriliş nesli yetiştiriyor. İnsanlığın ayaklar altına düşen onurunu da yeniden biz ayağa kaldıracağız" dedi.

EVLATLARIMIZA BU HAİNLERİ İYİ ANLATACAĞIZ

Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin de, ülkemizin bir daha 15 Temmuzlar yaşamaması için millet olarak her zaman uyanık olmamız gerektiğine dikkat çekti. 15 Mayıs 1915'te İzmir'i işgal eden Yunan askerine ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin'in milli mücadele ateşini yaktığını belirten Şahin, "Bir Hasan Tahsin daha var. 50 bin askerin komutanı olduğu halde tek kurşun sıkmadan Selanik'i Yunan teslim eden Hasan Tahsin Paşa. 15 Temmuz'da işte bu hain Hasan Tahsin Paşa'nın torunlarıyla mücadele ettik. Evlatlarımıza bu hainleri iyi anlatacağız, dinimizin kurallarını Kur'an-ı Kerim'den öğreneceğiz, ilmi rehber edineceğiz, çok çalışacağız ve büyük Türk devletini inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.

MİNİK RÜMEYSA 30 KUŞLA AĞLATTI

Diriliş Nöbeti'nde AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, MHP Esenler İlçe Başkanı Suat Yılmaz ve Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican da kısa birer konuşma yaparak birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Gece boyunca aralıklarla sâlalar okunurken Esenlerli şehit Emrah Sağaz'ın yeğeni minik Rümeysa, şehit Ömer Halisdemir için kaleme alınmış "30 Kuş" şiiri ile kalabalığa duygusal anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

CUMHURBAŞKANIMIZIN KONUŞMASI CANLI YAYINLANDI

Diriliş Nöbeti'nde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'deki anma töreninde yaptığı konuşması, Esenler Dörtyol Meydanı'nda dev ekranlardan canlı yayınlandı.

Şehitler için okunan hatimlerin duasının da yapıldığı 15 Temmuz nöbeti, Dörtyol Merkez Camii'nde hep birlikte kılınan sabah namazının ardından sona erdi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

Editör: TE Bilisim