Esenler Belediyesi, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsünün püskürtülmesinde canını ortaya koyup şehit düşen kahramanların aileleri ve gazilerin sosyal ve psikolojik yaralarını sarmak için bir tatil programı hazırladı. Kurban Bayramı öncesinde şehitlerin birinci derece yakınları ile gaziler ve aileleri, Bolu'da bulunan Sarot Termal Tatil Köyü'nde 3 günlük tatil yapacak. Çocuklarıyla birlikte aileler, Esenler Dörtyol Meydanı'ndan kalkan otobüslerle yola çıktılar. Vatan kahramanlarını ve ailelerini uğurlamaya Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı ve belediye birim müdürleri de katıldı.

MOTİVASYON OLSUN İSTEDİK
Şehit aileleri ve gaziler ile yakınları için manevi terapi hüviyetindeki bu tatile uğurlama töreninde konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, "Bayram öncesi bu kardeşlerimizin moral ve motivasyonlarını yükseltici bir tatil programı düzenledik. Şehitlerimizin yakınları ile gazilerimizin kendileri ve yakınları Allah'ın izniyle hiç mağdur edilmeyecek. Bu tatil programıyla istedik ki dinlenin, kafanızı dinleyin ve çocuklarımızı da yeni eğitim öğretim yılına moralli olarak hazır edelim" dedi.

DUALARLA YOLA ÇIKTILAR
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat da, başta şehitlerin ruhları ve şehit aileleri ile gaziler ve yakınlarının hayırlı bir yolculuk yapıp tatilde moral bulmaları için bir dua yaptırdı. Otobüsler, Esenlerlilerin duaları eşliğinde yola çıktı.

BİZE DE MORAL OLACAK
Esenler'in 15 Temmuz gazilerinden Mustafa Aras, bu tatilin kendileri için moral gezisi olacağını belirterek, "Bana bu ülkeye gazi olmak nasip oldu. Zor ama başarılı bir süreçten geçtik. Bu zaman zarfında hastaneler, tedavi süreçleri derken yorgun da düştük. Belediyemizin bu tatil programı da bize bir nebze olsun moral olur inşallah. Düşünen, emeği geçen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim