“Çare Var!” başlığı altında adayın açıklandığı programda, ilçe başkan vekili Hulusi Özbek’in yaptığı açılış konuşmasında, 31 Mart yerel seçimlerine dönük aday tespit çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü, başta teşkilat mensupları olmak üzere, Muhtarlar, STK Temsilcileri, etkili fertler, yerel basın mensupları ve toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelindiğini ve yapılan görüşmeler neticesinde bir ismin ön plana çıktığını sözlerine ekleyerek, Belediye Başkan Adayımız, Sayın Tuğrul YALÇINKAYA olmuştur, dedi. Özbek; hayırlı olsun temennisinin ardından sözü Belediye Başkan Adayı Yalçınkaya’ya bıraktı.

YALÇINKAYA; Milli Görüş belediyeciliği geri gelecek

Konuşmasına, katılımcılara, basın mensuplarına ve kendisini bu göreve layık gören başta teşkilat mensupları olmak üzere tüm sevenlerine teşekkür ederek başlayan YALÇINKAYA; 1994-2004 yılları arasında Türkiye’nin başta büyükşehirler olmak üzere belediyelerin büyük çoğunluğunu kazandıktan sonra, milletimize hizmet konusunda yeni bir çığır açan Mili görüş belediyeciliğini 31 Martta Esener’imize yeniden kazandıracağız dedi.

YALÇINKAYA; Esenler de değişim şart;

Esenler belediye başkanı ile Esenler halkımızın uzun zamandır bir doku uyuşmazlığı yaşadığını ifade eden Yalçınkaya, insanımız iki dönemdir AKP liderinin hatırına oy verdiğini, bu dönem kesin bir değişiklik beklerken, başkanın yeniden aday gösterilmesiyle, toplumumuza, Esenlerimizde büyük bir değişikliğin gerekli olduğu kanaati hâkim olduğunu söyledi.

Esenler halkımız, Belediye başkanının halkla ilişkilerinin bozukluğundan, insanımıza tepeden bakılmasından, verilen taahhütlerin ve sözlerin arkasından durulmamasından, sürekli reklam ve gösterişin ön planda tutulmasından, israf ve daha birçok olumsuzluklardan bıkmış ve bunalmıştır.

Gözlemlerimiz odur ki; Esenler Halkımız, kendi içinden Esenlerin ve Esenler ’linin halinden anlayan bir belediye başkanı istemektedir.

YALÇINKAYA; anlayışımız ‘Çağdaş, Dürüst yönetim ve Temiz hizmet’ olacak

Esenler için hazırladıkları projeleri, yakın zaman içerisinde bir proje lansman programıyla tanıtacaklarını söyleyen Tuğrul Yalçınkaya, saadet partisi, ’Belediyecilik Yönetim Anlayışını’ dokuz maddede toparladıklarını ifade ederek, katılımcılara, bu maddeleri açıklayan geniş bir sunum gerçekleştirdi.

Yeniden Milli Görüş Belediyeciliği prensiplerine geçeceğiz.

‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ düsturuna bağlı kalarak; israf, yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma ve iltimasa son verip, adil ve ahlaki bir yönetim sergileyeceğiz.

Esenler için ahdedeceğiz.

Belediye başkanı, başkan yardımcıları ve meclis üyelerimize; görev yaptıkları sürece Esenlerin ve Esenler halkının menfaatini gözeteceğine, ahlak ve dürüstlük ilkelerinden ayrılmayacağına, milletten aldığı yetkiyi, şahsi menfaat ve çıkarı için kullanmayacağına dair yemin ettirerek göreve başlatacağız.

Halkımızla beraber yöneteceğiz.

Toplumun, yönetimde etkin olmadığı, karar verme sürecine dâhil edilmediği, istişarenin yok sayıldığı ‘ben emrederim siz yaparsınız’ anlayışı ilkel bir yönetim anlayıştır.

Oysa bilgi ve iletişim çağında yaşamaktayız. Toplumu ilgilendiren kararlara geniş kesimlerin dâhil edilmesi, toplum-kurum kaynaşmasını getirir, kurum motivasyonunu yüksek tutar ve verimliliği artırır.

Yönetimde şeffaf olacağız.

Şeffaf, hesap verilebilir ve denetlene bilirliği belediye yönetiminin vazgeçilmezi yapacağız

İşimiz hizmet olacak.

Belediye bir hizmet kurumudur. Esenlerimizin yaşam kalitesini arttırmak için, her an halkımızın hizmetinde olacağız.

Emanete sahip çıkacağız.

İnsanımızın bize emanet ettiği kaynakları, heva ve hevesimiz için, har vurup harman savurarak, israf etmeyeceğiz. Belediye kaynaklarını, verimli ve halkın istifade edeceği yatırımlarda kullanacağız.

Üstünlük taslamayacağız, kibirli olmayacağız

İnsanımızın bize, hizmet etmemiz için vermiş olduğu yetkiyi, bir üstünlük taslama ve kibir vesilesi olarak kullanmayacağız.

Verimlilik ve liyakati esas alacağız.

Atamalardan ihalelere, istihdamdan hizmet alımlarına, her alanda, yakınlık ve yandaşlığı değil, verimliliği, ehliyet ve liyakati esas alan bir anlayışımız olacak

Katılımcı bir yönetim anlayışımız olacak;

Belediye çalışmaları hakkında toplumun her kesimini bilgilendirip, görüş ve önerilerine açık olacağız. Yönetenle yönetilen arasındaki etkileşimi geliştirip, tek taraflı karar alan yönetim değil, halkımızın da yönetimde söz sahibi olduğu ‘yönetişim’ anlayışını sergileyeceğiz.

Saadet partisi Esenler belediye başkan adayı Tuğrul Yalçınkaya belediye yönetim anlayışı sunumunu tamamladıktan sora gazetecilerden gelen soruları cevaplayarak konuşmasına son verdi.

Editör: TE Bilisim