Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği "Yusuf Kaplan ile Fikir Atölyesi", Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Gazeteci Yusuf Kaplan, Türkiye'nin Batı ile olan tarihi ilişkisinden ve medyanın kullandığı güçten söz etti.


15 TEMMUZ HAÇLI SALDIRISIYDI

Bazı çevrelerin Batı ile Türkiye arasındaki gerilimli ilişkinin sebebinin Türkiye kaynaklı olduğunu belirttiğini söyleyen Kaplan, "Batılılarla biz kavga etmiyoruz, onlar bizimle kavga ediyor. Onlar bizimle savaşıyor, Haçlıları üzerimize gönderiyorlar. En son yapılan Haçlı saldırısı, daha doğrusu Haçlıların çocuklarının saldırısı, 15 Temmuz'du. Haçlılar, Hristiyanlık üzerinde tüm saldırıları gerçekleştirdiler" şeklinde konuştu.


GERÇEKLERİ ANLATIYOR

Yusuf Kaplan, Türkiye'nin Batı ile olan ilişkilerinin 1000 yıldır gerilimli olduğunu söyleyerek, "Türkiye dışındaki bölgelerin ateşe verilmesinde, hem de bölge sınırlarının yeniden çizilmesinde, DAEŞ'in ortaya çıkarılmasında birinci derecede rol oynayan ülke İngiltere'dir. Gerçekleri anlatması açısından Payitaht dizisi tam zamanında geldi. Bazı gazeteciler, gerçekleri bire bir yansıtmadığı için diziyi eleştiriyor. Gerçeklerle bire bir örtüşmesi gerekmez, bu dizidir ve dolayısıyla kurmacadır. Dizide geçen tokat sahnesine karşı geliyorlar; fakat bu tokat çok gerekliydi" dedi.


BAZI DİZİLER GENÇLERİ TAHRİP EDİYOR

Özellikle gençlerin medyayı iyi yönetmesi gerektiğini belirten Kaplan, "Günümüzde yayınlanan geçlik dizilerine bakıldığı zaman, bu dizilerin gençleri nasıl tahrip ettiğini unutmayalım. Postmodern sömürgecilik televizyon üzerinden ilerliyor. Dolaylı yoldan zihinlerin işgal edildiği bu yöntemi de, içimizdeki Batıcılar yapıyor" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim