Esenler Belediyesi’nin ‘Kapakları Topla Gel, Kalmasın Artık Engel’  sloganıyla yürüttüğü kapak toplama kampanyası 2015 yılında da tüm hızıyla devam ediyor.

İstanbul Times Haber Merkezi

250 adet sandalyenin hedeflendiği ve bu hedefin kat kat aşıldığı kampanyada bugüne kadar 400 tondan fazla plastik kapak toplanarak, 24’ü akülü olmak üzere toplam 2 bin 465 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

 

3 ENGELLİ SANDALYESİNE KAVUŞTU

 

Son olarak kampanyaya katılan Serpil Tolu, Ayşe Kansız ile Esenler Oruç Reis İlkokulu öğretmen ve öğrencileri ikişer ton kapak toplayarak akülü sandalye almaya hak kazandılar. 3 adet akülü sandalye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri tarafından katılımcılara teslim edildi. Üç engellinin daha sosyal yaşama dönecek olmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren gönüllü çevreciler, “Kampanyaya desteğimizi sürdüreceğiz. Duyarlı her vatandaşı da bu kampanyaya davet ediyoruz” dediler.

 

DETAYLI BİLGİ İÇİN


Kampanyaya Türkiye’nin her yerinden vatandaşlar, destek vererek engellilere umut olabilirler. Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız, Alo Kapak Hattı 0212 440 09 17 veya 440 00 73 (7103) telefon numaralarını arayabilirler. 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim