Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Batman Valiliği görevine atanan Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin için veda yemeği düzenledi. Esenler Kültür Merkezi'nde düzenlenen veda yemeğine; Başkan Göksu'nun yanı sıra Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas, Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Hakan Bolat, Bakırköy Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, ilçede bulunan şehit yakınları ve gaziler ile Kaymakamlık birim ve mahalle muhtarları katıldı.

VALİ BEY GÜZEL İZLER BIRAKTI

Veda yemeğinde bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “İnsan bir yerde bir görev yaptığı zaman ardında bıraktığı iz son derece önemlidir. Sayın valimizin Esenler’deki iki yıllık görev süresince çok anlamlı ve güzel çalışmalar yaptık. İlk göreve geldiğimizde Esenler İstanbul’da suç oranlarında ilk üçteydi. Bugün, Esenler İstanbul’da en sonlardaysa, seçilmişler ile atanmışların uyumlu çalışmasının bunda büyük katkıları vardır. Ben sayın valimize ömür boyu başarılar diliyorum. Bizim yüreğimizde bıraktığı iz hayırlı bir iz. Batman’a gidiyor olması da kendisine duyulan güvenin ayrı bir göstergesi. Hassas bir bölge olması hasebiyle, özel ve gayretli bir çalışma gerektiren bir bölge. Ben sayın valimizin orada da güzel çalışmalara imza atacağına inanıyorum. Rabbim yâr ve yardımcısı olsun.” ifadelerini kullandı.

HEYBEME DOSTLUĞUNUZU KOYDUM

Batman Valiliği’ne atanan Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin de, duygu yüklü olduğunu ve en zor konuşmalardan birini yaptığını söyleyerek sözlerine başladı. Esenler'i en zor konuşmalarını yaptığı yer olarak da hatırlayacağını söyledi ve bunlara bazı örnekler verdikten sonra, Anadolu'da görev yapıp tayinin İstanbul'a çıktığında büyük bir endişe içinde olduğunu söyleyen Şahin, "Ancak sizler Anadolu'nun tüm güzelliklerini buraya taşıdığınız için hiç bir sıkıntı yaşamadım" dedi. Esenler halkının kendisine destek olduğunu belirten Şahin, “Sorunlarla mücadelede tüm kamu kurum kuruluşlarla bir vücudun uzvu gibi çalıştık. Asıl amacımız kalplere, gönüllere girmekti. Muhtarlarımızla kapı kapı dolaşarak gazilerimize, şehit yakınlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ulaştık. Ben heybeme sizin dostluğunuzu koydum. Sizlerle birlikte omuz omuza Esenlerli vatandaşlarımıza hizmet etmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Sağ olun, var olun.” şeklinde konuştu.

Şehit aileleri ve gaziler adına Esenler Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Akden, Esenler’deki mahalle muhtarları adına Turgut Reis Mahalle Muhtarı Mustafa Güven ve veda programına katılan Zeytinburnu, Sultangazi ve Çatalca kaymakamları adına da Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Kaymakamlık çalışanları adına da Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Medi Daş birer konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Program sonunda günün anısına Vali Hulusi Şahin'e plaket ve hediye takdimleri yapıldı. Program sonrası vatandaşların tebriklerini de kabul eden Vali Şahin, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim