Esenler Belediyesi, İkinci Bahar Kıraathanesi sakinlerinin huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda her ayın ilk Perşembe günü yaşlılara özel sağlık taraması yapıyor.

TANSİYON VE KAN ŞEKERİ ÖLÇÜMLERİ YAPILDI

İkinci Bahar Kıraathanesi'ne üye olan yaşlıların tansiyon ve kan şekeri ölçümleri, Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yapıldı. Ölçülen değerler, yaşlıların tansiyon ve kan şekerlerini takip edebilmeleri için bilgi kartlarına yazıldı. Tansiyon ve kan şekeri yüksek olan yaşlılara, neler yapmaları ve beslenmelerine ne şekilde dikkat etmeleri gerektiği anlatıldı.

YAŞLILAR HİZMETTEN MEMNUN

Kıraathane üyeleri, ayaklarına kadar gelen sağlık hizmeti ve personelin kendilerine gösterdiği yakın ilgiden hayli memnunlar. İkinci Bahar müdavimlerinden Hüseyin Tufan, Şerif Kaymakçalan ve Sabri Demirbozan, düzenli olarak sağlık taramalarından dolayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

İkinci Bahar Kıraathanesi'nde hayatlarının ikinci baharını huzurlu ve mutlu bir şekilde geçiren 60 yaş ve üzeri yaşlılara, çay, kahve ve su ücretsiz olarak ikram ediliyor. Yaşlılar, tüm ihtiyaçlarını burada karşılayabildikleri gibi ibadetlerini de kıraathane içerisinde bulunan mescitte huşu içinde yapabiliyorlar. Kıraathaneye üye yaşlılar, Esenler Belediyesi tarafından organize edilen piknik, aşure, mevlit, öğrenci ziyaretleri, türkü ziyafetleri gibi sosyal faaliyetlerden de yararlanabiliyor.

Editör: TE Bilisim