Ülkemizde son günlerde sokak hayvanlarına yönelik şiddetin artması üzerine, vatandaşlarda can dostlarımıza karşı merhamet bilincini artırmak ve duyarlılık oluşturmak için Esenler Belediyesi "Hayat Merhamettir" sloganıyla bir etkinlik düzenledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikle, Esenler Dörtyol Meydanı'na konuşlanan kabinde veteriner hekimler, veteriner teknikerleri ve diğer görevliler ilçedeki sahipsiz can dostlarımız kedi ve köpeklerin genel sağlık taraması, iç ve dış parazit uygulaması, tedavileri, ağız ve diş sağlığı temizliği ile aşılamalarını gerçekleştirdiler.

Etkinlik süresince hayvan hakları ve hayvan sevgisi ile ilgili vatandaşlara broşürler dağıtılıp bilinçlendirme çalışmaları da yapıldı. Çok sayıda Esenlerli de, hayvanlara yapılan zulme karşı gerçekleştirilen imza kampanyasına katıldı.

2 BİN SAHİPLENDİRME YAPILDI

Esenler'de sahipsiz hayvanların sağlık kontrollerinin düzenli olarak yapıldığını söyleyen Veteriner Hekim Muhammet Efe şu ifadeleri kullandı:

"Yıllık 600 hayvanın kuduz aşısı, 400'ünün kısırlaştırılması ve ortalama 150 de sahiplendirme yapıyoruz. 9 yılda yaklaşık 2 bin hayvan sahiplendirdik, diğerlerinin de kendi yaşam ortamlarında refahlarını sağlıyoruz. 9 yılda 11 bin sokak hayvanını kendi doğal yaşam ortamına bıraktık. Ayrıca Esenler'de 100 ayrı noktaya koyduğumuz dayanıklı, estetik ve hijyenik sebillerle can dostlarımızın yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Bu noktadan sonra ihtiyaçları olan tek şey, merhamet. Onu da insanlar karşılayacak. Bu etkinliğimizle halkımızda bu şuurun oluşmasına da yardımcı oluyoruz."

ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILAMAK SUÇU ÖNLÜYOR

"Hayat Merhamettir" sloganıyla gerçekleştirilen projenin özellikle çocuklara hayvan sevgisi aşılamak açısından önemli olduğunu belirten Efe,"Çocuk yaştaki bireylerde, psikolojik bazı sorunlar varsa bu bazen hayvan eziyetiyle kendini gösterebiliyor. Bu sorun ortadan kaldırılmazsa hayvana ve insanlara taciz hatta öldürmeye kadar gidebiliyor. Bu nedenle 'Hayat Merhamettir' diyerek burada ve yıl içinde okullarda yaptığımız çalışmalarımızla özellikle çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılıyoruz ki hayatın merhamet üzerine kurulduğunu bilsinler" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim