İftar yemeğine Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, İstanbul Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Kendigel, bazı belediye meclis üyeleri, Kaymakamlık birim müdürleri, Esenler’de ikamet eden gazi ve şehit yakınları katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi

İftar yemeği öncesi kısa bir konuşma yapan İstanbul Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Kendigel, her yıl şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen iftar yemeğinden dolayı Esenler Kaymakamlığı ve Esenler Belediye Başkanlığı’na teşekkür etti.

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş da şehit yakınları, gaziler ve onların yakınları ile her yıl iftarda bir araya geldiklerini belirterek, “Geleneksel hale getirdiğimiz iftar davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu vatan için hayatlarını feda etmiş şehitlerimiz ve bu ülke için canını ortaya koymuş gazilerimiz ve onların ailelerini her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar programında buluşturduk. Sizlere minnet ve şükran borcumuz var. Cenab-ı Allah’tan şehitlerimize rahmet, gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyoruz ” dedi.

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da, ülkemizde hemen herkesin bir şehit torunu veya gazi yakını olduğunu hatırlatarak, “Bununla gurur duyabiliriz. Şehitlerimiz Cenab-ı Allah’ın övgüsüne mazhar olmuş müstesna kimselerdir. Kur’an-ı Kerim’de Cenab-ı Allah (Allah yolunda öldürülenlere –ölüler- demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz) buyrulmaktadır. Yine sadece şehitlerin yeniden dünyaya gelmek ve şehit olmak istedikleri bize bildirilmektedir. Bu vesile ile iftarımıza teşriflerinizden dolayı sizlere teşekkür ederken, şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu. İftar programı, Esenler Müftüsü Halil Şekerci’nin duası ile sona erdi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim