Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV)'nin, öğrencileri devlet konservatuvarlarının müzik bölümü sınavlarına ve güzel sanatlar liselerine hazırlamak amacıyla açtığı "Konservatuvara Hazırlık Kursu"nda eğitimler devam ediyor. Eğitime katılan dört orta okul öğrencisi; Melek Erkal, Cihangir Çelik, Şiar İçen ve Umutcan Çelik Başakşehir Güzel Sanatlar Lisesi'ne girmeye hak kazandı.

SANAT DOLU HAYATA YOLCULUK

ESEV'in deneyimli eğitmeni Türk Halk Müziği Sanatçısı Erdal Şahin'in eğitim verdiği "Konservatuvara Hazırlık Kursu"nda; "Temel Müzik İşitme Yöntemleri", "Melodi Duyum ve Algılama", "Ritimsel Algı", "Repertuar", "Ses Eğitimi ve Tekniği" ve "Armonik Duyum ve Algılama" eğitimlerini alan dört orta okul öğrencisi, sanat dolu eğitim hayatlarına doğru yola çıktılar. Aldıkları eğitimden ve kendilerine gösterilen ilgiden memnun olan öğrenciler, bu başarılarında emeği olan eğitmenlerine teşekkür ettiler.

Mayıs ayında başlayan ve Eylül ayına kadar devam edecek olan eğitimler ücretsiz olarak ESEV'de devam ediyor. Kursta sınavlara hazırlanan 17 öğrenci daha müzik dolu bir gelecek için çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: TE Bilisim