ŞEHİTLER İÇİN DUA...

Program, minik Esra’nın 101 yıl önce Çanakkale’de düşman ordularına karşı kahramanca mücadele ederek şehit düşen dedelerine ettikleri dualarla başladı. Çocuklar daha sonra Türkiye'de yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden Mehmetçikler için ellerini semaya açarak dua etti.
İLAHİLER OKUNDU
Program sonunda koro halinde ilahiler okuyan çocuklar, kendilerini dinleyen ailelerine de duygu dolu anlar yaşattı. Program, Çanakkale Belgeseli filminin gösteriminin ardından sona erdi.

ONLARA HER YER ÇANAKKALE

"18 Mart Şehitleri Anma Günü" için bir program da "Bize Her Yer Çanakkale" adıyla Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Esenler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Esenler Amatör Kulüpler Birliği tarafından düzenlenen programa Esenler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hamdi Özcan ile ilçedeki spor kulüplerinden çok sayıda genç katıldı.

ÇANAKKALE RUHU'NU YANSITTILAR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Esenler Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan "15'li" Grubu'nun Çanakkale'deki kahramanca mücadeleyi anlattığı tiyatro gösterisi ile devam etti. Programda Tarihçi-Yazar Mustafa Nar da, Çanakkale ruhunu verdiği bir seminerle anlattı. 
Editör: TE Bilisim