Esenler Belediyesi'nin “Konu komşu iftardayız” sloganıyla düzenlendiği Bereket Sofrası cadde iftarlarının ilki Anadolu Caddesi'nde yapıldı. Havaalanı ve Turgutreis mahalle sakinlerinin aynı sofrada buluştuğu iftara; Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve yaklaşık 7.500 kişi katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi

GÜZELLİKLERİN YAŞANDIĞI ZAMAN DİLİMİDİR

İftar öncesi aynı sofrada buluşan binlerce vatandaşa hitap eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bu yıl sokak iftarları yerine büyük cadde iftarları düzenlediklerini belirterek, "Bereket Soframıza teşriflerinizden dolayı, bu güzel tablodan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Gönül ne kahve ister, ne kahvehane; gönül muhabbet ister. Soframızı şereflendirdiniz, soframızı şenlendirdiniz. Ramazan iyiliklerin, güzelliklerin yaşandığı zaman dilimidir. İyi ki birliğimiz var, iyi ki dirliğimiz var, iyi ki kardeşliğimiz var" şeklinde konuştu.
Ramazan ayı boyunca Dörtyol Meydanı başta olmak üzere Esenler'in dört bir köşesinde sahura kadar farklı etkinliklerle ilçe sakinleriyle birlikte olduklarını vurgulayan Başkan Göksu, konuşmasını, Esenlerlileri Kadir Gecesi’nde gerçekleştirilecek olan “ 10 Bin Hatim, 100 Bin Dua” programına davet ederek tamamladı.

ESENLER'İ TÜM TÜRKİYE GÖRMELİ

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da, Ramazan'ın en güzel şekilde yaşandığı Esenler'de olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Dostluğun, birliğin, kardeşliğin mükemmel şekilde yaşandığı Esenler, Türkiye'de herkesin görmesi gereken bir yer. Ülkemiz bir seçimi daha geride bıraktı. Seçimler, Türkiye'de demokrasinin ne kadar köklü olduğunu bir kez daha gösterdi. Kimsenin burnu bile kanamadı. Kimse endişe etmesin. AK Parti önderliğinde yeni bir hükümet kurulacak inşallah. Ve bu hükümet Türkiye'yi çok daha ileriye götürecek. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum" dedi.

7.500 BİN KİŞİ BEREKET SOFRASI'NDA

Programda Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran da kısa birer konuşma yaparak, Ramazan'ın ruhunu yaşatan bu güzel tablonun oluşmasını sağlayan Başkan Göksu'ya teşekkür ettiler.
Konuşmaların ardından okunan ezanla birlikte Bereket Sofrası'nda buluşan yaklaşık 7.500 kişi hep birlikte oruçlarını açtılar. İftar programı, topluca yapılan yemek duası ile sona erdi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim