Dünya'nın dört bir yanından yetim çocuklar, iftar sofrasında buluştular. Esenler Belediyesi, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından Dünya Yetimler Günü ilan edilen Ramazan ayının 15. gününü yetimlere ayırdı. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın işbirliğinde gerçekleştirilen iftarda; Filistin, Tunus, Suriye, Doğu Türkistan, Pakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Lübnan, Bosna ve Arnavutluk’tan gelen yetimlerin de aralarında bulunduğu 500 çocuk bir araya geldi. Yetim çocuklar, iftar öncesinde sihirbazlık ve animasyon gösterileri ile keyifli vakit geçirdiler.

İstanbul Times Haber Merkezi

Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftara; AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, belediye başkan yardımcıları ile İHH Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Dede katıldı.

GÖKSU: HER BİR YETİM BİZİM ÇOCUĞUMUZ

İftar programında ilk sözü Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu aldı. Başkan Göksu, her yıl yetim ve aileleri ile aynı iftar sofrasında buluştuklarını hatırlatarak, “Esenler’de her bir yetim, bizim çocuğumuzdur. Bizler, yetimlerimizin başını okşamayı kendimize birinci görev edindik. Bu anlayışla Esenler’deki bütün yetimlerimizin her türlü ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da, yaptığı kısa konuşmada, “Biz aslında yetim bir milletin çocuklarıyız. Yemen’de, Balkanlar’da, Çanakkale’de yüz binlerce şehit veren bir milletin evlatlarıyız” diye konuştu.

TEMURCİ: İSLAM MERHAMET MEDENİYETİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise, dünyanın dört bir tarafındaki yetimler ve mazlumlar için dua etmelerini isteyerek şunları söyledi: “Bu akşam, bu sofranın onur konuğu çocuklarımız. Hz. Muhammed (s.a.v.)’in yetim olduğu düşünüldüğünde, yetim olmanın bir onur, bir şeref olduğunu ifade etmek istiyorum. Bütün yetim çocuklarımızdan, bugün özellikle dünyanın pek çok yerindeki yetimler ve mazlumlar için dua etmelerini istiyorum. Eğer İslam medeniyeti tek kelimeyle ifade edilecek olsaydı o kelime ‘merhamet’ olurdu. İşte bizler, cami inşa ederken göçmen kuşların su içmesi için oluklar yapan bu medeniyetin çocuklarıyız”.

EZANLAR VE DUALAR YETİMLERDEN

Temurci’nin konuşmasından sonra Kırgızistanlı Aybek Asanov, Kur'an-ı Kerim okudu. Ardından Pakistanlı Osman Malik'in okuduğu ezanla birlikte 500 yetim çocuk ve yakınları her birlikte oruçlarını açtı. İftar programı, Suriyeli üç kız çocuğunun yemek duası ile son buldu.

YETİM, YOKSUL VE YOLDA KALANLAR BİZE EMANET

Yetim çocuklar, daha sonra Esenler Belediyesi’nin Dörtyol Meydanı’ndaki Ramazan etkinlik alanında düzenlenen programda bir araya geldiler. Filistin, Tunus, Suriye, Doğu Türkistan, Pakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Lübnan, Bosna ve Arnavutluk’tan gelen yetimlerle tek tek ilgilenen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kendisi de yetim olan bir Peygamber'in ümmeti olarak yetimlere karşı hassas olmamız gerektiğini söyledi.

Başkan Göksu, sadece Esenler’deki yetimlere değil diğer ülkelerden gelen yetimlere de sofralarını ve gönüllerini açtıklarını ifade ederek, “Bizim şehirlerimiz iyilik ve güzellik üzerine kurulmuştur. Ve şehirlerimiz üç kelime ile tarif edilir; şehir dediğin yetimin başını okşayacak, yoksulun elinden tutacak, yolda kalana yardım elini uzatacak. Bizlere sadece şehri emanet etmiyorsunuz. Bu şehrin yetimi, yoksulu ve yolda kalanları da bize emanet” dedi. 

Programın sonunda dünya yetimleri, sanatçı Ömer Karaoğlu ile aynı sahneyi paylaştı. Karaoğlu, “Beni Bana Bırakma”, “Kuşlar” ve “Onlar Bilemezler” gibi sevilen ezgiler ve ilahiler seslendirdi. Esenlerliler zaman zaman Karaoğlu’na hep birlikte eşlik ettiler.

 Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Editör: TE Bilisim