Esenler'de Ramazan'ın bereketi, her akşam düzenlenen konu komşu sokak iftarlarında doyasıya yaşanıyor. Gencinden yaşlısına, kadınında erkeğine tüm sokak sakinlerinin bir araya geldiği iftarlarda birlik ve beraberliğin en güzel örnekleri veriliyor. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Mimar Sinan Mahallesi'nde Melek Sokak sakinlerinin iftar sofrasına konuk oldu.

İstanbul Times Haber Merkezi

 

YÜZLERCE KİŞİ BİRLİKTE İFTAR YAPTI

Başkan Göksu, iftar öncesinde kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Okunan ezanla birlikte aynı sofrada buluşan yüzlerce kişi hep birlikte oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadılar. Sokak sakinlerinin evlerinde hazırladıkları yemekleri birbirlerine ikram ettiği iftar, topluca yapılan yemek duası ile sona erdi.

 

BÜTÜN SOKAKLAR "HUZUR SOKAĞI" OLACAK

İftar sonrası Melek Sokak sakinlerine hitap eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Kurduğunuz bu güzel sofradan dolayı hepinize, adı gibi her birinizin melek olduğu bu sokağın sakinlerine teşekkür ediyorum. Esenler'de sizin gibi elliüç sokak iftarı yapılıyor. Atışalanı'nda ilk sokak iftarını bu amaçla yaptık. Bugün konu komşu evinde yemekleri hazırlıyor ve birbirine ikram ediyor. Bu uygulama, Türkiye'ye örnek olacaktır. Bizim meselemiz Esenler'i huzur ve umut şehri yapmak. İnsanlar sokağa inerse Esenler huzur ve umut şehri olur. Sokağın gerçek sahipleri sokağa inecek. Sokakta çocuklar özgürce oynamalı. Sokaklarımız da evimiz kadar huzurlu olmalı. Bunu birlikte başaracağız. İnşallah Esenler'deki bütün sokaklar huzur sokağı olacak, güven sokağı olacak. Bu sofralarımız da muhabbet sofrasına dönüşecek inşallah" diye konuştu.

 

İftar programı, çocukların okuduğu birbirinden güzel ilahiler ve çocuklar arasında yapılan bilgi yarışması ile son buldu. Başkan Göksu, iftar programının ardından sokağın en yaşlısı olan 94 yaşındaki Abbas amcayı evinde ziyaret etti.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Editör: TE Bilisim