Anadolu kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla birbirinden farklı etkinliklere imza atan Esenler Belediyesi, Esenler Trabzonlular Derneği ile birlikte “Trabzon’un 98. Kurtuluş Şöleni”ni düzenledi. Dörtyol Meydanı'nda yapılan şölen renkli görüntülere sahne oldu. Şölene, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ve Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ile binlerce vatandaş katıldı.

BİNLERCE KİŞİ HORONLA COŞTU
Gülzari Mehteran Ekibi'nin konseri ile başlayan şölende Trabzonlular, Karadeniz’in sevilen ismi Onay Şahin'in seslendirdiği Karedeniz türküleriyle coştu. Dörtyol Meydanı'nın dolduran binlerce vatandaş, Kemençe ve Tulum eşliğinde el ele, kol kola horon oynadılar.

10 TON KARALAHANA, 2 TON MISIR EKMEĞİ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ve Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz ile birlikte dev yemek kazanlarında pişirilen 10 ton karalahana ile özel fırınlarda hazırlanan 2 ton mısır ekmeğini vatandaşlara ikram etti.

TRABZON'U, URFA'SI, DİYARBAKIR'IYLA BİZ TÜRKİYE'YİZ

Şölende kısa bir selamlama konuşması yapan Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz, terörü lanetlerken birlik ve beraberlik mesajları verdi. Yılmaz, yüreklerinin Trabzon'dan önce Türkiye için çarptığını söyledi.

Dörtyol Meydanı'nı dolduran Trabzonluların yoğun sevgi gösterisinde bulunduğu Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, konuşmasında Anadolu insanının birlik ve beraberliğine değindi. Türk milletinin Anadolu'yu vatan haline getirmek için tarih boyunca büyük bedeller ödediğine işaret eden Başkan Göksu, “Büyük bedeller ödedik ve ödemeye devam edeceğiz. Ama bu topraklardaki hainleri bertaraf edeceğiz. Bu toprakları çiğnetmedik ve çiğnetmeyeceğiz. Bu etkinliği yaparken düşündük; Acımız var, matemimiz var. Ancak biz teröre teslim olmayacağız diyerek yaşamaya devam ediyoruz. Bu meydanda Anadolu'nun tatlarını buluşturduğumuz gibi Anadolu'nun heyecanını da buluşturuyoruz. Trabzon'u, Urfa'sı, Diyarbakır'ıyla biz Türkiye'yiz. Bu millet, kardeşliğini kanıyla yazmıştır ve bu kardeşliği kimse bozamayacaktır " diye konuştu.

SARMASI ZOR, YEMESİ KOLAY
Trabzon’un 98. Kurtuluş Şöleni'nde bu yıl bir ilke de imza atıldı. Şölen kapsamında "61 saniyede en hızlı ve en güzel sarmayı sarma" ve "61 saniyede en hızlı sarma yeme" yarışmaları yapıldı. 61 saniyede 8 adet karalahana sarması saran Burgu Ergün ve 61 saniyede 21 adet karalahana sarması yiyen Yusuf Bıyıklı rakiplerini geride bırakmayı başardı. Ergün ve Bıyıklı'ya birer adet çeyrek altın hediye edildi.

12 ÇEŞİT LAHANA, 14 ÇEŞİT MISIR EKMEĞİ
Yöresel sanatçıların müzik ziyafeti, Kemençe ve Tulum eşliğinde Karadeniz insanın kanını ısıtan horonla devam eden şölende, karalahananın Hamsili, Rum usulü, Goliya ve çorbası olmak üzere 12, Mısır Ekmeği’nin ise Hamsili, Tava, Fırın, Hoşmer ve Kuymağı olmak üzere 14 çeşidi tanıtıldı. Şölen kapsamında Dörtyol Meydanı'nda yöresel lezzetlerle ilgili stantlar da açıldı.
 
Editör: TE Bilisim