Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü, ilçede yaşayan engelli çocukları, Sarıyer’de bulunan Tulya Kurtulan Binicilik Akademisi’ne götürdü.Engellerini aşabilmek için hipoterapi hizmeti alan çocuklar, ilk kez ata binmenin de heyecanını yaşadılar.

İstanbul Times Haber Merkezi

6 HAFTA SÜRECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi (İSEM)’nin hayata geçirdiği bu proje ile çocukların engellerini doğa ile iç içe ve insanlarla iletişimi iyi olan atların üstünde aşmaları hedefleniyor. Projeye destek veren Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü de, ilçede yaşayan ve yaşları 7 ile 14 arasında değişen 10 engelli çocuğu anneleri ile birlikte, 6 hafta boyunca her Çarşamba günü hipoterapiye gönderiyor. 10 kişilik ilk grubun hipoterapi almalarının ardından ikinci 10 kişilik grup da 6 haftalık eğitimlere başlayacak.

HEM SOSYALLEŞİYOR HEM DE GELİŞİYORLAR

Engellilere denge, uyum, iletişim ve mücadele gibi özelliklerinin kazandırılmaya çalışıldığı hipoterapi eğitiminde, Otizim grubundaki engellilere yönelik atın ritmik hareketlerine uyum sağlamaları onların daha fazla harekete duyarlı olmaları gibi olanaklar sağlanıyor. Bütün sinir sistemlerinin uyarıldığı hipoterapi eğitiminde belli uzuvlarını kullanmakta güçlük çeken engellileri de bu konuda daha fazla teşvik ediyor. Engelliler, hipoterapi sayesinde sosyalleşme ve gelişim konusunda büyük ilerleme katediyor.

Profesyonel eğitmenler eşliğinde eğitim alan engelliler 30'ar dakika arayla aldıkları eğitimin tadını çıkardılar.Günden güne engellerini aşmaya başlayan çocuklar, farklı bir deneyim ve heyecan yaşamanın mutluluğu ile ilk terapinin ardından Belediye’nin tahsis ettiği araçlarla Esenler’e geri döndüler.

 
Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim