Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Ramazan ayı kapsamında düzenlediği etkinlikler aralıksız sürüyor. Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleştirilen programa; Esenler Belediye Başkan Vekili Faruk Aydın, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gece, Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın sohbet programıyla devam etti.

İstanbul Times Haber Merkezi

NURSAÇAN’DAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Necmettin Nursaçan, sohbet programında yaptığı konuşmada, Esenlerlilere birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Srebrenitsa katliamının 20 yıl geçmesine rağmen yüreklerde hala büyük bir yara olduğunu hatırlatan Nursaçan, İslam coğrafyasında dün ve bugün yaşanan acıların gelecekte de yaşanmaması için Müslümanların, ümmet olma bilinci ile bir ve beraber olmaları gerektiğine dikkat çekti.


AYDIN: “İNSAN ODAKLI ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”


Nursaçan’ın konuşmasının ardından Dörtyol Meydanı’nı dolduran kalabalığa hitap eden Esenler  Belediye Başkan Vekili Faruk Aydın, Ramazan’ın Esenler’de birbirinden güzel etkinlikler ve programlarla ihya ettiklerini söyledi.


“Ramazan’da hep birlikte edindiğimiz güzel huyları, inşallah Ramazan’dan sonra da yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz” diyen Aydın, sözlerini şöyle tamamladı: “Kadir Gecesi’nin gölgesini yaşıyoruz. İnşallah Pazartesi akşamı hepinizi buraya bekliyoruz. O büyük dua gecesinde yüz binlerle burada ellerimizi Yaradan’a açıp dua etmek istiyoruz. Bu sene altmışa yakın sokak iftarında birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örnekleri yaşandı. Ramazan boyunca bizleri bu meydanda yalnız bırakmayan Esenler halkına da şükranlarımı sunuyorum. Bizler, insan odaklı çalışmalar yaparak bugünlere geldik. Tüm bu çalışmalarımızı yaparken şunu hiçbir zaman unutmadık; biz kamu kaynağı kullanıyoruz, hesap verebilir ve şeffaf bir yönetim sergiliyoruz. Kanunlar çerçevesinde tabiki bir hesap var. Ama bu hesabın üstünde başka bir hesap var. En büyük hesap, Ahiret’te vereceğimiz hesap. Ve bu hesabı hiçbir zaman unutmuyoruz. Attığımız her adımda ve yaptığımız her harcamada bunun hesabını mutlak suretle yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz”. 


GÜMÜŞHANELİLER SAHURDA BULUŞTU


Esenler Belediye Başkan Vekili Faruk Aydın, programın ardından etkinlik alanında kurulan Anadolu Sokağı’nı ziyaret etti. Aydın ve beraberindeki protokol, Esenler Gümüşhaneliler Derneği tarafından düzenlenen sahur programına katıldı. Esenler Belediye Başkan Vekili Faruk Aydın ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran burada da birer konuşma yaparak Ramazan boyuncu Esenler’de yaşanan güzellikleri anlattılar ve katılımlarından dolayı vatandaşlara teşekkür ettiler.

 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim