Esenler Belediyesi ve Esenler Erzurumlular Derneği tarafından Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Bir Kahraman Kadın: Nene Hatun" adlı anma programına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler Erzurumlular Derneği Başkanı Ömer Savaş ve Yönetim Kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Gazeteci-Yazar Talat Uzunyaylalı, küçük yaştaki oğlunu ve henüz üç aylık olan kızını "Sizi bana Allah verdi. Ben de O'na emanet ediyorum" diyerek cepheye koşan Nene Hatun'un hayatını anlattı.

YA TARİHE GEÇERSİNİZ YA DA TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE

Esenler Erzurumlular Derneği Başkanı Ömer Savaş’ın hoş geldiniz konuşmasının ardından kürsüye gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bir kadın düşünün, bütün acıları yüreğinde yaşamış, bununla da kalmamış acının her türlüsünü tatmış, kardeşi kucağında can vermiş. Ve 'Aziziye Tabyası düşüyor’ dediklerinde her şeyini bir tarafa bırakarak gidip orada mücadele eden Nene Hatun bizim annemiz, kadınımız ve kahramanımızdır. Ne gariptir ki, dün o tabyada canının ortaya koyan Nene Hatun da bu toprakların çocuğu, sözde ‘Ermeni soykırımını tanıyorum’ diyenler de bu toprakların çocuğudur. İşte tarih insanlara zaman zaman imkânlar sunar. Ya o zaman tarihe geçer kahraman olursunuz ya da o tarihe geçersiniz ama tarihin çöplüğüne gidersiniz” diye konuştu.

BARIŞ ADASI TÜRKİYE'Yİ YAKMAK İSTİYORLAR

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada bir barış adası olduğunu belirten Başkan Göksu, “Burayı da yakmak için herkes büyük bir seferberlikle büyük bir mücadele gösteriyorlar. Allah'tan ki Erzurumlular buna müsaade etmiyor. Bu millet buna müsaade etmiyor. Nene Hatun gibi Nene Hatunlar buna müsaade etmiyor. İnsanın her şeye gücü yeter, bu milletin çocukları da Nene Hatun gibi her şeye güçlerinin yettiğini 7 Haziran’da göstereceklerdir. Bu seçim sadece Türkiye’nin seçimi değil, bu seçim insanlık kaderinin seçimidir. Düşünün yeryüzünde insanlık vicdanını biz temsil ediyoruz. Biz yoksak, yeryüzünde insanlığın vicdanı da yok” dedi.

BU TOPRAKLARDA BİR ANA MAYASI VAR


Konuşmasına “Dünyada vatanının adına ana diyen başka bir ülke yok” sözleriyle başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de, “Bizim vatanımızın adı Anadolu'dur. Bu topraklarda bir ana mayası vardır. Bunlar bazıları kristalize bir şekilde yukarıya çıkıyor. Yoksa Anadolu kaç kere yıkılmış yine anaların omzunda tekrar vatan olmuştur. 1920'li yıllarda Türkiye yetimler ülkesidir. Her cephede savaşarak iki buçuk milyon insan kaybetmişiz. Gelecekte ancak kendini koruyabilen milletler ayakta kalabileceklerdir. Tabi ki bunlar güçlü, üreten ekonomi ve orduya sahip olanlardır” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından Esenler Erzurumlular Derneği Başkanı Ömer Savaş tarafından Bakan Güllüce’ye ve Başkan Göksu'ya çeşitli hediyeler takdim edildi. Misafirlere, Erzurum’un meşhur tatlısı kadayıf dolması da ikram edildi. Anma programı sanatçılar Semra Algül ve Nurullah Akçayır'ın verdiği konserle son buldu.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim