İşi gücü bizim gibi yazmak ve okumak olanların olayları halktan daha önce görmesi normal. Bu satırların yazarı olan fakir 7/8 aydır Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin öne alınacağını iddia ediyordu. Bunları yazarken de çok zeki olduğumuz veya muhteşem bir öngörüye sahip olduğumu da iddia etmiyorum.

Çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı çalışmaları ile bangır bangır ŞOK erken seçim olacak diyordu aslında.

Örnek mi istersiniz daha seçime 2 sene var iken hiçbir lider ve parti MHP ile İTTİFAK yapmazdı bunu yaptı.

Nefes kredileri ile küçük esnafa yanındayım mesajı verdi.

Çeyiz hesabı ile gençlere sizi de unutmadın selamı çaktı.

Terörle Müzakere olmaz mücadele olur diyenlere tamam diyerek aynı anda bir çok cephede terör ile amansız bir mücadeleye girdi…

ABD ve Avrupa Birliğine eskisi gibi önünde el pençe duran bir Türkiye yok mesaj vererek beni artık hizaya çekme devri bitti söylemini hep söyledi…

Özetle Erdoğan sadece saat ve zaman açıklamayarak Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimi olacağını aslında lisanı hal ile referandumdan hemen sonra söylemeye başladı.

Ben de bir çok gazete ve haber portalımızda yayınladığım yazılarımda ifade ettim.

İşte bu aşağıda verdiğim yazıyı aylar önceden www.istanbultimes.com.tr de yayınlamıştım…

Hadi hep beraber bir göz atalım bakalım aylar önce ben ne yazmışım…(makalemden alıntıdır)

Parlamento ve Başkanlık seçimi öne alınacak ahan da buraya yazdım...

Bunu neden söyledim biraz açıklayayım...sizde bana hak vereceksiniz. 16 Nisan Referandumunda Ak Parti İstanbul ve Ankara 'de istediği oyu alamamıştı.

Bu iki ilin oy toplamı Türkiye seçmeninin % 20' sinden fazlasına denk geliyor.

Ak Parti bu iki kentte beklediği oyu alamadı. Yerel yönetim seçiminde de böyle bir sonuç ile karşılaşırsa Meclis seçimi ve başkanlık seçimi Ak Parti açısından tehlikeye girecek.

Erdoğan gibi tecrübeli bir siyasi bu hatayı veya riski göze almaz. Peki ne yapacak ?

Birinci şık 15 Temmuz 2018'de Başkanlık ve Parlamento seçimi için ortam ve zemin yapacak olan Erdoğan zaten fiili başkanlık var.

Bunu bir sene öne alıyoruz derse şaşmayın derim ben.

Bunu da ilk turda seçimi alabildiğine inanırsa yapar. Peki Erdoğan nasıl ilk turda seçimi alır ? Bunun bir kaç tane nedeni var hemen yazayım.

AFRİN tamamen ele geçirilmiş olacak. O bölgede ülkemize hiç saldırı olmayacak. Dış İşleri bakanı Çavuşoğlu kısa bir süre önce Mayıs ayında Afrin 'de işler yoluna girer. Irak Merkezi hükümeti ile yaptığımız istişareler sonucu Mayıs'ta Irak'ta (Kandil'de) harekata başlayacağız dedi.

Erdoğan Devlet Bahçeli ile beraber ele geçirilmiş Kandil'e Türk Bayrağı diker ve iki lider Kandilde Türk kahvesi içiyoruz açıklaması yapıp 1 hafta sonra zafer marşları eşliğinde gireceği seçimde İlk turda % 55 ile 58 arasında bir oy ile başkan olacak.

Mart 2019 'da Belediye seçiminde istediği oy alınmazsa onunda kolayı var HDP' lilere hemen KAYYUM atanacak...

CHP ve diğer parti başkanlarına da meclis üyelerince istediklerini başkan seçtirip işi devam ettirme yoluna gidecekler...

Meclis üyelerinin başkanı seçmesi acil durumlarda ve ölüm anında seçime kadar geçici başkanı seçtikleri bizim yasalarımızda istisnai bir işlem olmasına rağmen nerede ise bizde gelenek haine gelecek.

Bu kadar da olmaz demeyin... Davutoğlu seçime girdi başbakan odu ne oldu ?

İstifa ettirildi... Kadir Topbaş İBB Başkanı idi neden görevden alındı ?

Adam FETÖCÜ ise bu seçmene denilsin...

Çalmışsa verin yargıya hesabını versin...

Sağlığı uygun değilse alın raporunu halka açıklayın...

Başkan istedi istifa etti benim için yeterli bir gerekçe değil...

O zaman seçim olmasın başkanlar da müdür gibi atansın onların başı ne zaman isterse yerine başka birisini getirsin deniyorsa da benim için bu çok sakat bir mantıktır.

Erdoğan'ı seven ve bir çok konuda kendisini onaylamama rağmen bazı konularda haklı olarak eleştirme hakkını kendimde görüyorum.

Ülkemiz bir an önce rayına girmelidir.

DYP barajı düşürmedi kendisi % 9.90 ila baraj altı kaldı. ANAP düşürmedi % 5.5 ile baraj altı kaldı...

Ak Parti düşürmezse korkarım gün gelecek onlarda bu barajdan çekecekler demedi demeyin.

Aslında yazılacak çok şey var ... Ama yine gönlüm hoş değil diyeyim siz anlayın...

Sevgili okurum her şeyi benden beklemeyin sizde boşlukları. doldurun derim size...
 

24 Haziran ne getiri ne götürür bilemiyorum ama sanki Erdoğan ilk turda işi bitirecek gibi geliyor bana
İstanbul Times Tv Özel You Tube Kanalımız için seçim kararı açıklandıktan sonra sokaktaki vatandaşa yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye vereceksiniz sorunu soruyoruz. Tabi her ilçede sonuç farklı. Ancak ilk belirtileri göre Erdoğan’ın seçimi ilk turda almak adına ciddi çalışmalar yapacağı ve 2 ay içinde kararsız olan seçmeni kendisine doğru çekeceğini düşünüyorum.

Tabi CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi iş birliği yapar ve iyi bir aday bulurlar ise ilk turda bu aday ile seçime girerlerse belki seçim 2. tura kalabilir. Ancak Erdoğan’ın seçimi ilk turda bitirmek adına elinden geleni yapacağını düşünenlerdenim ve bu Erdoğan için zor da değil.

Son söz olarak 24 Temmuz seçimlerinin ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner