Ak Parti'de Belde Kongreleri başladı. İlçe Kongreleri de başladı başlayacak. Bir çok yerde kim belde,ilçe ve il başlanı olsun diye temayül yoklamaları ile en doğru aday belilenmeye çalışılıyor.
Kısa bir süre önce de bu fakir kurucu Mahalle Başkanı ve kuruluştan 13 ay sonrada ilk kongre ile Zeytinburnu İlçe yönetim kurulu üyeliğine seçilmişti. Gerek o zaman gereksede geçen süre zarfında en önemli hayali ve düşüncesi siyaset yaptığı Zeytinburnu'na katkı sunmaktı. Halen de bu hayalimden vaz geçmiş değilim.
Kongrelere çok az bir süre olmasına rağmen baktım ki Zeytinburnu'nda siyaset yapan arkadaşlarımdan bir kıpırdama yok. Ben de burada talep olmazsa il başkanlığı bölgeyi daha az bilen birini ilçe başkanı olarak atayabilir endişesi ile www.istanbultimes.com.tr haber portalımızda bir anket yayınlayarak kim ilçe başkanı olsun diye sorduk. Burada binlerce seçmen ve parti üyesi oy kullandı.
Bu oylama sonucu :
Mustafa Yalçınkaya Kardeşim 1.
Hüseyin Çetiner olarak Ben 2.
Beytullah Bıyık kardeşim ise 3. oldu. Ben de mademki seçmen ve parti üyeleri bizim aday olmamızı istedi temayülde de aday olalım dedim. Bu irademizi de oy kullanacak ilçe ana kadame,kadın ,gençlik ve Meclis üyelerine ilettik. Bu kademelerde vazife yapan arkadaşların % 95'i bizi yakından tanır ve bilir.
Temayülün yapıldığı gün İlçe başkanı sayın Bahattin Ünver'in makamında oturup sohbet ediyorduk. Kimin olduğunu bilmediğim ama çok sayıda meclis üyesi,kadın kolları yönetim kurulu üyesi arkadaşım birilerinin benim temayülden çekildiğimi söylediği için benim adımı yazmadıklaını ifade ettiler. Oysa ki ben kimseye çekildiğimi söylememiştim ve de çekilmedim.
Gerek daha önce yaptığım Mahalle başkanlığında ,ilçe yönetim kurulu üyeliğinde,ilçe başkan yardımcılığında ve beldelerden sorumlu il koordinatörlüğü sürecimde partim için üzerime düşen her şeyi en güzel bir şekilde yerine getirmiştim.
Ak Parti Ayak oyunları ile % 51 oy alamaz
Yaşamım boyunca hiçbir zaman rakiplerimin ayaklarını hile, desie ve yalan ile kaydırmayı düşünmedim düşünmem de. Temayülde benim adaylıktan çekildiğimi ifade edenleri de ALLAH'a havale ediyorum. Hava için,makam için,rant için kesinlikle ilçe bakanı adayı olmadım.
İlçemizde 10 asırlık,7 asırlık,6 asırlık tarihi mekanlar var. Geleceğim Zeytinburnu Platformu ile bunları halkın ve ilçenin yararına kullanmak adına bir çalışmanın içindeyiz. İlçe başkanı olursak bu hayalimizi belki daha eken gerçekleştiririz diye aday olduk halen de bu adaylık sürecimiz devam ediyor.
Erdoğan Hayali ve Projesi olmayanlar Ak Parti de Görev istemesin dedi
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir kaç gün önce Isparta'da katıldığı toplu açılış törenlerinde yaptığı konuşmada partimizde görev isteyenler hizmet edecekleri yer ile alakalı projeleri ve hayalleri olmayanlar seçildikleri yere bir şey veremezler dedi.
Bu çok güzel bir tespit.Adaylar görev yapacakları 3 yıllık sürede ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olarak neler yapacaklarını açıklamaları gerekir dedi.
Belde,ilçe ve il başkanı adayları mutlaka önce kendi delegelerine,sonra parti üyelerine daha sonrada görev yapacakları yerde yaşayan halka projelerini, düşüncelerini, hayallerini ve başkan olmaları halinde bu hayallerini hayata geçirmek adına çalışacaklarını açıklamaları gerekir.
Değişim Şart
Partide köklü bir değişimin olacağını söyleyen Erdoğan, şunları ifade etti: "Şimdi bize yeni dönemin ruhuna uygun bir şekilde kendimizi yenilemek, tazelemek düşüyor. Bize donanımı, heyecanı, enerjisi olan yol arkadaşları lazım. Esasen AK Parti'de görev değişimi bir bayrak yarışıdır. Görevlerini yapan arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunacak, vefamızı gösterecek yeni arkadaşlarımızla saflarımızı sıklaştırarak yola devam edeceğiz."AK Parti değerlerini bilmeyen herkes bizim gözümüzde yorulmuştur.
Biz asla, "10 dönüm bostan, yan gel Osman" anlayışı içerisinde olmadık. Hep daha çok çalışmamız, daha çok üretmemiz gerektiğinin bilinciyle hareket ettik. 2019 için de aynı şekilde çalışacağız.
Silahımız mı yok ? yaparız. Uçağımız mı  yok ? yaparız. İnanın bunların hepsi kolay. Savunmada dışa bağımlılık yüzde 80'den yüzde 40 seviyesine indi. Üstelik bu tamamen el yordamı, bilek ve zihin gücüyle elde ettiğimiz bir başarı. Yeter ki biz birbirimize dayanalım. Birbirimizin arkasından asla konuşmayacağız değil mi? Aman buna dikkat !
Son sözüm şudur:
Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanlığı bana birşey vermeyecek.Aksine bu ilçenin kitabını 2008 yılında yazan ve halkın istifadesine sunan bu ilçede gazete,haber portalı ve web Tv yayıncılığı yapan bir gazeteci yazar olarak buraya değer katmak ve binlerce yıllık tarihi mekanlarımızın ilçemizin himzetine sunmak için kolları sıvadım.
İlçe başkanı olursam ilçem için hayallerimizi daha erken hayata geçireceğim. İlçe başkanı olmazsam bile bu hayallerimden vaz geçecek değilim. Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) olarak zaten 12 arkadaşım ile beraber 1 yıldır tarihi mekanlarımızı nasıl yerli ve yabancı Turizmin himzetine açarız diye plan ve proje yapıyoruz.
Allah nasip ederse 15 Eylül 2017'de Kazlıçeşme Külür Merkezinde geniş katılımlı bir tanıtım toplantısı ile Zeytinburnu halkına neler yapamayı istediğimizi anlatma imkanı bulacağız.
Çalışmak bizden ,destek devlet büyülertimizden tevfik ALLAH'tan diyerek yola çıktık. Elin gavuru bir Pipo'dan milyonlarca dolar kazanabiliyor. Biz ise ABD'nin kuruluşu olan 1776 dan 324 yıl önce ibadete açılan Tarihi Kazlıçeşme Camisi ve yanı başındaki onlarca tarihi mekanı Zeytinburnu ilçesinde ikamet edenlere bile tanıtamamışız. İşte Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) kendi çevresinde çalışmaya başlayarak bu halkayı ülkemize gelen turistlere tanıtmaya kadar çalışacak.
İstanbul'un Fethi her yıl 29 Mayıs ile 29 Ekim Tarihleri arasında anlatılacak
Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) olarak hayalimiz Zeytinburnu Belediyesi,İBB ve Kültür Bakanlığının katkıları ile Zeytinburnu Kazlıçeşme'de kurulacak plato ile (GZP Animasyon Çalışamsını yaptı) Geniş bir ekip ile İstanbulun temsili fetihi her gün Saat 14.53 ile 19.23 arası bir seans olmak üzere yerli ve yabancı turistlere anltılacak. Bu şekilde hem İstabul'un fethi ruhu canlı tutularak gelecek kuşaklara bugünlere kolay gelinmediği anlatılacak. Üllemize gelen turistler de para hacayacak mekanlarımıza gelerek ülkeye döviz kazandıracak. Bunun yapılması zor değil.Yeterki Zeytinburnu İBB ve Kültür bakanlığı bizim haalimizi dinlesin. İnşallah er yada geç bu kurumların bizi dinlemeisni sağlayacağız. Bu satırların yazarı olarak ben ve arkadaşlarımız bu hayallerimizi, hayata geçirip gelecek kuşaklara bu çalışmayı biz yaptık demenin onurunu yaşayacağız.
Artık mücevher sandığının üstünde oturup bir lokma yemeğe muhtaç olmak yok. Zeytinburnu ilçesindeki tarşihi, Cami, Çeşme, Klise, Ayazma, Mezarlık, Mevlevihane,Cem Evi, Çilehane, ve diğer önemli bütün mekanlarımızı en kısa sürede yerli ve yabancı turizme kazandırmak için çalışmaya devam .
Gün Gelecek 600 yıldır boş duran onlarca tarihi mekanımızın yerli ve yabancı Turistler ile tıklım tıklım dolu olduğunu göreceğiz.
İstanbul Times / Hüseyin Çetiner - 13 Ağustos 2017