İnşaat devi Nef Bahçelievler projesini Tekstilcilere tanıttı

Tekstil piyasasının yoğun olarak bulunduğu Merter ve Zeytinburnu'na yürüme mesafesinde olan Nef Bahçelievler Projesinin sponsor olduğu iftara Tekstil sektörünün dev firmaları katıldı.
Nef yetkilisi Bahçelievler projelerin teksilcilere tanıttı. Tanıtım dahilinde sunumu yapılan projenin yeşil alan fazlalığı ve bir çok diğer projede olmayan sayısız özellik tekstilcilerin dikkatinden kaçmadı.

İstanbul Times Haber Merkezi /  Hüseyin Çetiner 

Zeytinnburnu Tekstil Sanayici İş Adamları Dernek Başkanı Mustafa Sartık açılış konuşmasında şunları söyledi

Zeytinburnu Tekstil İş adamları derneği olarak iftar davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Bugün burada Zeytinburnu ilçesinde faaliyet gösterenler başta olmak üzere Tekstil sektörünün önde gelen firma temsilcileri aramızda. İftar programıza sponsor olan ülkemizin en çok konut üreten şirketi olan NEF'in sahip ve idarecilerine huzurunuzda teşekkür etmek isterim.

Başkan Mustafa Sartık ZETSİAD hakkında bazı bilgiler verdi

Türkiye’de tekstil sektörünün en önemli merkezlerinden biri olan Zeytinburnu’nda faaliyet gösteren tekstilciler, Zeytinburnu Tekstil Sanayici İşadamları Derneği çatısı altında bir araya geldi. 60 işadamının girişimleriyle kurulan derneğimiz, çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı.

Zeytinburnu, Türkiye’de tekstil üretimi ve ticaretinde gerek iç piyasa gerekse ihracat açısından son derece önemli bir yer tutuyor.

Türkiye’nin toplam tekstil ihracatında ciddi bir paya sahip olan ilçede bu sektörde faaliyet gösteren yüzlerce şirket bulunuyor.

Kumaş, hazır giyim ve tekstil yan sanayi alanlarında üretim ve ticaret yapan bu firmalar, yeni pazarlara açılma noktasında kendi olanaklarını kullanarak önemli başarılar yakaladılar.

Ancak dünya ekonomisinde giderek zorlaşan rekabet koşulları ve uluslararası konjonktür çoğu şirket için tek başına üstesinden gelmesi zor bir ortam yaratıyor.

Şartlar, küçük ya da büyük tüm sektörlerin ortak çıkarları doğrultusunda hareket etmelerini bir anlamda kaçınılmaz kılıyor.

Bu şartlar altında, ortak amaçlar için birlikte hareket edip güç birliği yapabilen sektörler ya da bölgeler diğerlerinin bir adım önüne geçiyor.

Zeytinburnu’nda faaliyet gösteren tekstilciler de bu güç birliğini sağlamak adına son derece önemli bir adım attı; ilçede bulunan ve tekstil sektöründe önemli başarılara imza atan firmaların sahipleri olarak dernekleşme yoluna gittik.

Zeytinburnu Tekstil Sanayici İşadamları Derneği’nin (ZETSİAD) kuruluş çalışmaları Mayıs 2018 yılında kurulış sürecini tamamladı. Yeni bugün burada birinci yılımızı tamamlarken yüzlerce arkadaşımız ile aynı iftar sofrası etrafında bir araya gelmenin huzur ve mutluğnu yaşıyoruz şeklinde konuştu.

ZETSİAD Sektörün temsilcisi olacak

ZETSİAD başkanı Mustafa Sartık,ilçede faaliyet gösteren tekstil firmaları ve işadamlarının sesini daha fazla kişiye duyurabilmeyi,sektör üyelerinin ortak hedefler doğrultusunda güç birliği yapabileceği bir odak noktası olmayı amaçladığını söyledi.

Başkan Sartık özlerini şu şekilde tamamaldı, bir sene önce Zeytinburnu ilçesinde faaliyet gösteren en önemli tekstil firmalarının sahibi olan 60 işadamının öncülüğünde kurdukları derneklerinin her geçen gün
daha güzel işlere imza attıklarını ifade ederek İftarlarına sponsor olan Nef Grubuna ve iftara katılan sanayci iş adamlarına teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim