İsmi “küçük” ama hayalleri büyük…

Türkiye’de ilk kez, sanayi sitesi altında 700 araçlık yer altı otoparkı olan, kendi enerjisinin bir kısmını Güneş panelleri ve rüzgar gülü ile üretecek olan Zeytinburnu Küçük Sanayi Sitesi Arnavutköy İlçesi, Hadımköy - Deliklikaya’da Endüstri 4.0 konsepti ile yükselecek.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Birlik beraberlik devam etsin diye Kooperatif başkanı Selman Kesman ve yönetimi İstanbul‘un ez hızlı gelişen bölgesi Arnavutköy ilçesine bağlı, Hadımköy-Deliklikaya‘da muhteşem sanayi sitesi yapıyor…

Kooperatif başkanı Selman Kesman ve yönetimi birlik ve beraberliklerini devam ettirmek adına her esnafın ayrı bir yere dağılmaması için toplayıcı-birleştirici bir misyon edindiler.

Uzun süredir üzerinde çalıştıkları proje’nin temeli atılmak üzere. Arsa alımı, imar ve ifraz işleri için uzun bir çalışma yapan S.S. Zeytinburnu Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Yönetimi işin zor kısmının bittiği müjdesini verdi.

İstanbul’un en hızlı gelişen sanayi bölgesi olan ve Kanal İstanbul Güzergahına 3.5 km mesafede 2. Ve 3. Çevre yolu gişelerine 5 dk, Büyük İstanbul Havalimanına ise 35 km mesafede, Hadımköy-Deliklikaya’da yaklaşık 100.000 m2 arsa satın alarak Modern alt yapı ve üst yapı anlayışıyla, son teknoloji ile donatılan bir projeye imza atan Kooperatifin yapacağı sanayi sitesi bitince ortakların çok kârlı bir işe imza attıkları görülecek diyen yetkililer, hep beraber rahat edecekleri mekanlarının mümkün olan en yakın zamanda biteceğini ifade ettiler.

Endüstri 4.0 Konsepti ile yükseliyor

Ayrıca günümüz sanayi kavramı adına odaklandığımız Endüstri 4.0 (Modern akıllı tesisler) oluşumlarına kaynak sağlamak. Bilişim ve Teknoloji alt yapılarına önem verdiğimiz gibi eğitim ve öğrenim süreçlerine platform oluşturma hedefine sahip bir yapının öncüsüyüz. Teknolojinin sadece bir yatırım anahtarı olmadığı iş ve emek sürekliliğine inanan ve yatırım planlarına yeni nesil teknolojileri ve gelecek mimarilerin desteğini ön gören bir çalışma ile meslektaşlarımıza sunmanın amacındayız.

Sanayi sitemizin amacı sadece esnaf ve iş barınma tesisleri değil, üretme ve ürettiğini öğretme misyonlarını görev edinmiş usta ve çırakların vizyoner buluşma noktası olup, merkezileşmiş bir oluşumla payda ortaklarımızla iş birlikteliğini yürütmek amacını gütmektedir.

Projeye yoğun talep var …

Kooperatif ile alakalı daha önce yaptığımız haberlere yorum gönderen çok sayıda okurumuz bu sanayi sitesinde dükkan satın almak istediklerini beyan ediyorlar. Bu konuyu aktardığımız Kooperatif Başkanı Selman Kesman, dükkanlarının hepsinin sahipli olduğunu ancak bazı üyelerinin sağlık sorunları bazılarının da ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizden dolayı taksitlerini ödemede sıkıntı yaşadığını, bunlar yerine az sayıda yeni ortak alabileceklerini ifade ettiler.

Kooperatif başkanı Selman Kesman keşke daha çok dükkanımız olsaydı…

Başkan Kesman; kendilerine de çok sayıda “dükkan almak istiyoruz” talebi geldiğini ifade ederek keşke şu an bütün taleplere cevap verecek sayıda dükkanımız olsaydı, satma sorunumuz olmayacaktı; ama projedeki iş yeri sayısının sınırlı olduğunu söyledi. Belirttiğimiz gibi yeni ortak alma konusunda sağlık sorunları olan yada ödemelerinde sorun yaşayan üyelerimizin yerine sınırlı sayıda yeni ortak kabul edebiliyoruz şeklinde konuştu.

Başkan yardımcısı Münir Yıldırım İse şunları söyledi

Biz yıllarca Zeytinburnu Seyitnizam camisi yanında 8 dönüm Balıklı Rum Vakfı’nın arazisinde kiracı olarak hizmet verdik.

Şu an yeni Sanayi Sitemizi inşa edeceğimiz yer buradan 10 misli daha büyük bir arazi. Bir esnafın günlük ihtiyaç duyacağı Banka, Noter, Kargo, PTT, Eczane, Market, Restorant gibi bütün birimler sanayi sitemiz içinde yer alıyor. Bu proje esnafımızın ihtiyaçlarına en az 60/ 70 yıl hizmet verebilecek şekilde dizayn edildi.

Projemiz bitince bütün ortaklarımız Allah razı olsun diyecekler. Bu ise bizim çektiğimiz bütün sıkıntıları giderecektir inşallah dedi.

Ali Erdem ise şunları söyledi: Bizim kooperatif başkanı ve yönetim kurulumuz, kendi içimizdeki esnaf arkadaşlarımızdan meydana geliyor.

Ortaklar olarak belli zamanlarda yaptığımız genel kurul toplantılarında yönetimin ne yapacağına dair karalar alıyoruz yönetimde bu kararlar çerçevesinde vazifesini en iyi şekilde icra ederek ortaklarının hak ve menfaatlerini koruduğuna olan inancım tamdır.

İnşallah Sitemiz bitince hep beraber güzel ve nezih bir ortamda üyelerimizi hizmet vereceğiz şeklinde konuştu.

Zeytinburnu Sanayi sitesi içinde kaç tane dükkan var ?

Projede yaklaşık 400 tane yaklaşık bürüt 240 m2 kapalı alana sahip yatay dükkan ve 75 tane de yaklaşık bürüt 200 m2 dikey dükkan mevcut olması tasarlanıyor. Proje içinde banka şubesi, Noter, Restoran –Cafe, Market , Eczane ve benzeri sosyal donatılar mevcuttur.

Ortaklara her dükkanın maliyeti ne kadar olacak ?

Başkan Selman Kesman, kâr amaçlı bir müteahhitlik firması değiliz. Üyelerimize ticari faaliyetlerini devam ettirecekleri dükkanlar yapıp teslim ederek daha sonra bu mekanları yönetecek kooperatif yöneticileriyiz.

Bu projenin en önemli özelliği de, üye esnafımıza iş yerlerini maliyetine satmak. Yani Müteahhit değil, esnaf kazanacak.

Peki başkanım dükkanlar çalışmaya başladığı zaman satın almaya gelecek birisi ile şimdiden kooperatif Üyesi olan arasında ne kadar bir fiyat farkı olacak ?

Sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki topraktan alan ile sonradan gelip hazır yeri alan arasında en az 3 misli fark olur daha az olmaz. Ülkemizde bir çok şey Avrupa birliği kriterleri kapsamında ilerliyor.

Artık evlerin içinde veya apartman altında oto tamircisi ve benzeri yerlere çalışma ruhsatı verilmiyor.

Biz Hadımköy Deliklikaya da yer almadan önce çok yer araştırdık. En fazla prim yapacağını düşündüğümüz ve gelecek vaat eden yer olarak burayı gördüğümüz için bütün imkanlarımızı buraya seferber ettik. Burada yer alan üyelerimizin alırken kazanacağına olan inancımız tamdır.

İletişim Adresi :

S.S. Zeytinburnu Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi

Çakmaklı Bağlantı Yolu Ufuk Plaza NO:57 Kat 5 NO:20

Telefon 90(532) 426 94 06

www.zeytinburnukss.org

e-Mail: İ[email protected]

Büyükçekmece / İstanbul

Kaynak: İstanbul Times Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim