Durmuş, Girişimci adaylarının kendiişlerini kurmadan önce mutlaka, ilgili alanda Pazar araştırması yapmaları gerekmektedir. ‘’Ben yaparsam olur ya da hele şu işi bir açalım da sonrasını düşünürüz.’’ Mantığıyla hareket etmek girişimciye kazandırmayacağı gibi kaybettirir.

İstanbul Times Haber Merkezi

Uzmanı Olduğunuz Alanda İlerleyin

Girişimci adaylarının en çok dikkat etmesi gereken noktalardan birisi de kendi bildiği ya da uzmanı olduğu alanda ilerlemesidir. Çünkü emek verdiğiniz alan ya da sektörün ince detaylarını, işleyiş şeklini, risklerini diğer alanlara göre daha iyi biliyorsunuzdur.

Bugün baktığımız zaman birçok büyük girişimci bildiği alanda ilerlediği için başarılar kaydetmiştir. Nitekim bizim girişimcimiz ilk önce paraya odaklanıyor. Para sonuçtur. Halbuki sürece odaklansa ve bir araştırsa belki o işe hiç girmeyecektir de.

Ekip Ruhuyla Hareket Edin

Girişimci adaylarımız başarılı ve sürdürülebilir bir girişim kurmak istiyorlarsa mutlaka ekip ruhuyla hareket etmeleri gerekir. Tek başına bir noktaya kadar ilerliyorsunuz. Nitekim, maalesef ki o da çok sürdürülebilir olmuyor. Çünkü sizin enerjiniz, bilginiz ve deneyiminiz bir yere kadar yetiyor. Ondan sonra tıkanıp kalıyorsunuz.

Motivasyon Kaynağı Başarı Hikayeleridir

Girişimcilikte en büyük motivasyon kaynağı başarı hikayeleridir. O nedenle kendi başarı hikayelerimiz yaratmaya ihtiyacımız var. Özellikle, küresel ölçekte ele alacak olursak. Özgün hikayesi olan markalar yaratmalıyız.

Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi – Levent Karadağ’ın yönettiği oturumda, Cyberpark Girşimcilik ve İşbirliği Yöneticisi- Faruk İNALTEKİN, EB Grup – Proje Koordinatörü- Ramazan KOÇ, Hazine Müsteşarlığı Genel Müdür Yardımcısı- Dr. Ahmet Müfit ARBERK, GAP Girişim Araştırma ve Gelişim Der. YK Üyesi- Fikret KALFAOĞLU’nun yaptığı sunumların ardından soru ve cevap ile oturum sona erdi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim