Bankalar tarafından sunulan altın bankacılığı hizmetleri ile birikimlerinizi çalınma ve diğer riskler olmaksızın saklayabilirsiniz. Altın, zamanla eskiyerek değer kaybına uğrayabilen değerli bir metaldir. Altın hesabı açmak suretiyle bu problemin üstesinden rahatlıkla gelebilir ve altınınızın değerini koruyabilirsiniz. Ayrıca, vadesiz hesaplarla yapabileceğiniz tüm işlemleri, altın bankacılığı hizmeti ile de yapabilirsiniz. "Nasıl altın hesabı oluşturabilirim?" diye sorarsanız, altın hesabınızı İnternet bankacılığı, mobil bankacılık veya telefon bankacılığı ile kolaylıkla oluşturabilirsiniz. Altın hesabı sayesinde euro ve dolar alır gibi altın alabilirsiniz. Özellikle İnternet bankacılığı sayesinde tek tıkla altın alımlarınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Altın Hesabının Özellikleri Nelerdir?

Altın bankacılığı hizmeti ile altın alışverişlerinizi gram bazlı olarak gerçekleştirebilirsiniz. Altın hesaplarında ufak miktarlarda altın alıp satma şansınız bulunur. Yastık altı altınlarınızın ve diğer yatırımlarınızın tamamını çalınma ve kaybolma gibi riskler olmadan altın bankacılığı hizmeti ile saklayabilirsiniz. Paranızı altına yatırarak enflasyon ve diğer olumsuz durumlara karşı paranızın değerini rahatlıkla koruyabilirsiniz. İnternet bankacılığı ve banka şubeleri aracılığıyla 0,01 gram ve katlarında altın alışverişlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.  Öte yandan banka şubelerinde böyle bir limit söz konusu değildir. Altın hesabınız ile yapacağınız tüm işlemler, genellikle 995/1000 saflık oranı ile gerçekleştirilir ve böylelikle güvenlik sorunu da yaşamazsınız. Altın hesabındaki altınlarınızı başka bir altın hesabına kolaylıkla aktarabilirsiniz ve altın çekleri düzenleyebilirsiniz. Başta İnternet bankacılığı olmak üzere birçok farklı kanaldan altın hesabınız ile ilgili tüm işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Neden Altına Yatırım Yapılmalı?

Altına yatırım yapmak, yatırımlarınızı çeşitlendirmenin en iyi yollarından biridir. Hisse senedi gibi riskli yatırımların yerine altına yatırım yapmak, olası kayıplarınızın en aza inmesine olanak tanır. Altın satın alarak, cebinizdeki parayı enflasyon gibi olumsuz durumlara karşı kolaylıkla koruyabilirsiniz. İşte bu nedenle altın, birçok kişi için güvenli liman niteliği taşır. Altını, tıpkı dolar ve euro gibi kolaylıkla nakde çevirebilirsiniz. Bu özellik sayesinde nakde sıkışık olduğunuz dönemlerde bankadaki altını hızlı bir şekilde bozdurabilirsiniz ve nakit ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Vadeli mevduat hesaplarında ya da gayrimenkul yatırımlarında ise böyle bir şansınız bulunmaz. Gün içinde altın ile yapacağınız tüm alışverişlerde günlük fiyat değişimlerinden faydalanarak önemli kârlar elde edebilirsiniz. Yastık altı altınlarınızı ve diğer tasarruflarınızı altın hesabınızda saklayarak paranızın değerini kaybetmesini önlemekle kalmaz; bu güvenli yatırım aracıyla daha da değerlenmesini sağlarsınız.

Editör: TE Bilisim