Gürbaşlar Sigorta ne zaman kuruldu ?

1978 yılında temeli atılan Gürbaşlar Grubun sigorta alanında faaliyet gösteren kuruluşu olan Gürbaşlar Sigorta 1996 yılında kuruldu. İlk dönemlerde araç satın alan müşterilerin trafik ve kasko sigortaları toplam prim üretiminin neredeyse tamamını oluşturuyordu. Sonraki dönemde ise başta sağlık sigortaları olmak üzere, mühendislik, yangın, konut gibi branşlarda üretimden pay almaya başladı. Bugün geldiğimiz nokta ise hemen hemen tüm branşlarda üretim yapan bir acente haline gelmiş olmamız.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç 


Bir önceki yıl Cirosu ne ?


Geçen yıl 10,5 milyon TL nin üzerinde bir ciro gerçekleştirdik. Bu prim üretimi ile Allianz ve Axa gibi sektörün önde gelen şirketlerinde sıralamada üst sıralarda yer alıyoruz.


Hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz ?


İnşaat, AVM, Turizm, Otomotiv başta olmak üzere tüm sektörlere hizmet vermekteyiz. Son günlerde artan tazminat davaları ve iş kazaları nedeni ile sorumluluk sigortaları giderek önem kazanmaya ve talep edilmeye başlandı. Bu nedenle özellikle inşaat ve mühendislik firmaları gibi risk taşıyan işler yapan sektörler ile son zamanlarda daha fazla iş yapmaya başladık.


Kaç tane firmanın acenteliği var ?


8 şirketin acenteliğiniz yapıyoruz. AXA Sigorta, Allianz Sigorta, Anadolu Sigorta, Ak Sigorta, Mapfre Genel Sigorta, Halk Sigorta, Güneş Sigorta ve Allianz Hayat&Emeklilik


Hizmetleriniz ve tercih edilme nedeniniz nelerdir?


Oto bayii acenteleri arasında Türkiye nin önde gelen acentelerinden biri olmamız öncelikli tercih edilme nedenlerimizden biri. Ayrıca, köklü ve itibarlı geçmişimizin de payı tercih edilmemizde önde gelen nedenler arasında yer alıyor. Bunun dışında kurumsal ve müşteri odaklı hizmet anlayışımızın da tercih edilmemizde payı olduğunu düşünüyoruz.. Klasik bir oto bayii acentesinden farklı olarak kasko ve trafik haricindeki branşlarda da ciddi çalışmalarımız var. Özellikle poliçe taleplerinde standart poliçeler üretmek yerine, müşterinin risk analizini dikkatli bir şekilde gerçekleştirip, ihtiyaç duyabileceği teminatların eksiksiz olarak yer aldığı poliçeler üretmek konusunda kararlıyız. Hatta bazı projelerde primden tasarruf etmek için eksik teminatlar talep edilse bile biz bu tür projelerde yer almıyoruz. Sigortacılıkta konu sadece en uygun prim değil, aynı zamanda en uygun teminat ve koşulların sağlanması olmalıdır düşüncesindeyiz. Bu politikamız bizi farklı kılan en önemli etken.


Ayrıcalıklı hizmetiniz var mıdır?

Kurumlara özel fiyatlandırma, aynı riske farklı teminat sağlayabilmek, çoklu acentelik yapımızdan kaynaklanan seçenek fazlalığı, ilk akla gelen hizmetlerimizden. Aynı zamanda tecrübeli bir ekibe sahip olduğumuz için hasar konusunda çok fazla tecrübemiz var. Bu birikimimiz müşterilerimizin talep ettikleri teminatlar dışında farkında olmadıkları ihtiyaçları için de onları uyarmamızı ve eksik teminatlı poliçelerin önüne geçmemizi sağlıyor. Bir de müşterilerimizin bize ihtiyaç duydukları anda onlara bir telefon uzaklığında olduğumuzu bilmeleri bizim için çok ama çok önemli. Eskilerin deyimi ile "Sigortacı hasarda belli olur" sözü çok önemli bir söz.


Öne çıkarmak istediğiniz ürün var mıdır?


Sorumluluk sigortaları daha önce de belirttiğim gibi güncel bir branş. Tazminat davaları arttıkça da gündemde kalmaya devam edecek gibi görünüyor. Sağlık sigortaları konusunda ise önümüzdeki dönemde çok önemli değişimler ve yenilikler söz konusu.Uzun vadede devletin sigortacılıktan çekileceğinin bazı belirtilerini görmek lazım. Tamamlayıcı sağlık sigortası bu adımlardan biri. Ayrıca sektörde yaşanan satın almalar (Allianz &Yapı Kredi Sigorta) , hastane grubu desteği ile hareket eden sigorta şirketleri ve onları takip etmeye çalışan şirketler dikkate alındığında sağlık sigortacılığında söz sahibi şirket sayısı 4-5 ile sınırlı kalacak gibi görünüyor. Bu konu anlaşmalı sağlık kuruluşlarında sağlanan indirimler açısından son derece önemli. Öte yandan Bireysel emeklilik tarafında sağlanan devlet desteği % 25 leri bulunca fon büyüklükleri dikkat çekici bir artış göstermeye başladı. Önümüzdeki dönemde Kurumsal BES sözleşmeleri için önemli değişikliklerin gündeme gelmesi bekleniyor


İletişim Bilgileri
 Adres:

Göztepe Mah. Atatürk Cad. No:12 Anadoluhisarı Beykoz / İSTANBUL

Telefon:0216 413 72 00 (Dahili 268 - 262 - 266 - 269)

 E-Posta: [email protected]

 
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim