Kentsel Dönüşüm Olarak Temel Atıldı ama o Bugün "SAHİLPARK VELİEFENDİ" Oldu 

Bir yıl önce büyük dönüşüm Zeytinburnu Sümer'de başladı denilerek İstanbul'un dört bir yanını reklamlarla donatan İBB ve KİPTAŞ başlangıçta 1.250 ev ve işyeri inşaatı yapacağını ilan ederek  BÜYÜK DÖNÜŞÜM BAŞLADI demişti.

İstanbul Times Haber Merkezi / ÖZEL HABER

17 Ağustos 2009'da Koç Grubu Arsası Üzerinde Temeli Atılan Yer İçin Kentsel Dönüşüm Denilmişti Peki Ne Oldu ?

17 Ağustos 2009 tarihinde kavgalı dövüşlü bir başlangıç ile İBB başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş tarafından Koç grubu arsası üserinde temeli atılan inşaat için 9 aydır tek bir çivi bile çakılmadı.

Tamamı kenstel dönüşüm olacağı ifade edilen hazine arasizi üzerindeki konutlar bittikten sonra arsası olan hak sahiplerinin buraya nakledilip onların yerlerine yeni inşaatlar yapılarak dönüşüm başlatılmış olacaktı.Sümer Mahalle sakinleri binaların yapılamsını beklerken birden tüm ulusal gazetelerde "SAHİL PARK VELİEFENDİ" Evleri satışa sunuldu reklamları ile şoke oldular.

Evleri Yıkılmak Üzere Olan Halk Konut Beklerken YDA GROUP 108 metre2 lik daireleri 350 Bİn TL ye sattı

İstanbul Times haber ekibi alanda yaptığı çalışma ile Sümer Halkına burada neler oluyor sorusunu sordu.Bir sorduk bin ah işittik misali halk yanlış bilgilendirildiğini ileri sürerek burada yapılan tüm konutlar kentsel dönüşüm  alanı için değerlendirilecekken KİPTAŞ'ın elini sıcak sudan soğuk suya değdirmeden para kazandığını iddia ettiler.Bir çok vatandaş ise  KİPTAŞ'ın kentsel dönüşüm konusunda samimi olmadığını iddia etti.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş eğer KİPTAŞ kentsel dönüşüm'ün başarılı olmasını isteseydi daha ilk etapta Müteahit firmaya 200 diare vererek yatırımcının şevkini kırmazdı diyerek 100 küsür metre karelik dairelerin 350 bin TL ye satılması karşısında satın alma işlemini yapacak olan kişilerin tamamının zeytinburnu dışında olacağını iddia ederek KİPTAŞ çamurunu ve sıkıntısını çektiğimiz Zeytinburnu'nda bizi çıkarmak istiyor diyerek sert tepki gösterdi.  

ŞEYHÜL İSLAM VELİYÜDDİN EFENDİ  (VELİEFENDİ)  MEZARINDA KALKSA BU İŞE ADININ KARIŞMASINA İSYAN EDERDİ

Seçimden önce Sümer'de yapılmak istenen kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşümdür iddiaları  gerçek mi oluyor didikoduları aldı başını gidiyor.Sümer de halkı bilgilendirmek üzere kurulan Kiptaş ofisine defalarca burada neler oluyor diye soru sorduğumuz halde biz basın'ın yazılı talebi olmadan bilgi veremeyiz siz soracağınız soruları yazılı olarak sorun biz size dönüş yaparız dedikleri halde hiç bir sorumuza cevap alamadık henüz.Kentsel dönüşüm proesinin "SAHİL PARK OLMASI" da Kiptaş'ın neden  sorularımıza cevap vermekten Kaçındığını bir nebzede olsa  ortaya koydu.

Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır 

İSTANBUL Times gazetesi olarak ilk kurulduğumuz günden bu yana ilkeli ve doğru haberciliği kendimize esas aldık.Bizim iddiamız burada yolsuzluk yapıldı veya kamuoyu zarara uğratıldı değil.Basın yayın organlarının gözü önünde şatafatlı bir temel atma töreni yapıldıysa eğer değişen şartlara göre projenin değişikliğe uğrama zorunluğu var idiyse aynı yerde temel atanlar aklı başında bir açıklama yaparak halktan özür dileyip ondan sonra SAHİL PARK VELİEFENDİ Projesinin tanıtımını yapsalardı halk  kendisini aldatılmamış hissederdi.  

Bu Konuda Onlarca Mail ve Telefon Aldık Detaylı Haber Çalışmamız Çok Yakında

iSTANBUL TİMES Haber ekibi olarak Kiptaş'ın satış ofisinde daire satın almak isteyen halkın arasına karışarak gelen müşterilerin neler düşündüğünü öğrenmeye çalıştık.Birçok kişinin gazete reklamlarında gördüğü ilan üzerine geldiklerini,tam olarak konutların nerede yapıldığını bilemediklerini ifade edenlerin sayısı oldukça çoktu.

Bir çok kişi tanıtım afişilelerinin Bozkurt mensucat'ın duvarına yapıştırılmış olduğunu gördükleri için SAHİL PARK VELİEFENDİ Evlerinin burada inşa edileceğini düşünüyorlar.Oysa evlerin inşa edildiği yerin VELİEFENDİ VE SAHİL İLE ALAKASI YOK.

Tüketici Aldatılıyor mu İddiası halk arasında yayılıyor  

Bir kaç gün önce ulusal gazetelere verilen ilanlarda isminin SAHİL PARK VELİFENDİ Olduğunu ilk kez duyduğumuz proje ile tüketicinin yanlış bilgilendirildiğini iddia eden Sümer halkı tüketici hakları mahkemelerine başvuracaklarını söylediler.

YDA GROUP KAYIRILIYORMU İDDİASI

KİPTAŞ'ın Sümer mahallesinde kurduğu ofisinde kendi payına düşen 200 tane dairenin satışını yapan YDA GROUP'un rantsal dönüşümün taraflarından olduğu iddilaları da muhalefet partileri tarafından ifade edildi.Önümüzdeki günlerde SÜMER DOSYASINI detayalı olarak açacağız...

Bekleyin ...

İstanbul Times Haber  Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim