KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, Doha’da Katarlı yatırımcılarla buluştu. Katar hükümetinin 2030 vizyonu kapsamında 200 milyar dolar yatırım yapmayı öngördüğünü belirten Elvan “Bu yatırımlar 2022 Dünya Kupası’na hazırlık, altyapı ve kalkınmaya yönelik. 2022 ve 2030 hedefinde Katar’da yapılacak yatırımlarda Türk firmaları önemli yatırımlar üstlenecektir ve zamanından önce bu projeleri tamamlayacaktır” dedi. FETÖ darbe girişimini anlatmak ve karşılıklı yatırımların artırılmasını görüşmek için Katar’a giden Elvan, beraberindeki iş dünyasının önde gelen isimlerinin olduğu heyet ile Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlattı. İşadamlarına seslenen Elvan “Önemli otoyollar, sağlık yatırımları, havaalanı, stadyumlar önümüzdeki dönemde Katar’a yapılacak büyük ölçekli yatırımlar. 2022 ve 2030 hedefinde Katar’da yapılacak yatırımlarda Türk firmaları önemli yatırımlar üstlenecektir ve zamanından önce bu projeleri tamamlayacaktır. Firmalarımıza sonuna kadar güveniyoruz. Bir araya gelip üçüncü ülkelerde de yatırım yapabilir” dedi.  


GELİŞME MODELİ

Elvan, Katar’da Türk müteahhitlerinin 11.6 milyar dolarlık iş aldığını belirterek “Ticaret hacmimiz 1.3 milyar dolar” dedi. Katar Ticaret Odası Başkan Vekili Muhammed bin Ahmet bin Towar El Kuwari ise “Türkiye bizim için bir ekonomi, gelişme modelidir. Katar’da 50 milyar doların üzerinde fırsatlar var” dedi.

KATARLILARA DAVET

DARBE girişiminden sonra Türkiye’den herhangi bir yabancı firmanın ayrılmadığını belirten Bakan Elvan “Katarlı yatırımcıları Türkiye’de her alanda görmek istiyoruz. Tarımsal üretimde, sanayide, altyapıda görmek istiyoruz. İsterlerse Türk firmalarımızla birlikte çalışıp birlikte o yatırımları gerçekleştirmelerini arzu ediyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilisim