Tekstil Türkiye’de tekstil sektörünün öncü İstanbul semtleri Merter, Osmanbey ve Laleli büyük bir güçbirliği ile dünyaya açılıyor. Merter Markalar Birliği öncülüğünde 78 hazırgiyim üreticisinin dahil olduğu MOL Projesi’nin hedefi, 2013 yılına kadar ticaret hacminde dünya lideri olmak.

Projenin ilk adımı Kurtköy Atlantis AVM’de 4 bin metrekarelik bir mağazanın bayramdan önce açılmasıyla atılıyor. Ancak MOL’ün hedefi çok daha büyük. Nisan ayında İsviçre’nin başkenti Bern’de 16 bin metrekarelik bir alana yayılacak dev bir mağaza açılacak, hemen arkasından 12 bin metrekareyle onu Almanya’nın Köln kenti izleyecek.

KRİZ TÜRKİYE’YE 85’İNCİ YIL HEDİYESİ

Sadece Türk malı ürünlerin satılacağı MOL mağazalarında, hem ucuz hem de kaliteli mallara yönelen müşteri profillerinin bir araya getirilmesi amaçlanıyor. Projenin İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, global ekonomik krizi Türkiye’ye 85’inci yıl hediyesi olarak gördüklerini söylüyor. Özdemir, “Kurulduğu günden bu yana dünya Türkiye’nin karşısında hiç bu kadar zayıf kalmamıştı. Bu küresel çapta markalaşmak adına büyük bir fırsat” diyor. Proje Türkiye’de 2009’da 7 bin istihdam sağlayacak. MOL, tüm ürünlerinde kullanıcı hataları dahil 1 yıl garanti verecek.

Editör: TE Bilisim