Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü, Hakkari Yüksekova, Şırnak ve Iğdır'a havaalanı yapılması ve Ağrı Havaalanının büyütülmesi işlerinin 2009 yatırım programına alınması için Yüksek Planlama Kurulu'na (YPK) başvuruda bulundu.

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre DLH Genel Müdürlüğü, Hakkari Yüksekova, Şırnak ve Iğdır'a yapılması planlanan havaalanlarına ilişkin fizibilite çalışmalarını bitirerek, projelerini tamamladı.

DLH Genel Müdürlüğü, projelerin 2009 yatırım programına alınması için YPK'ya başvurusunu yaptı. YPK'dan olumlu yönünde karar çıkarsa, 2009 içinde projelerin yapım ihalelerinin açılması hedefleniyor.

Söz konusu havaalanlarının terminal binaları hariç pist ve apronlarını da kapsayan yapım işlerine 2009'da başlamayı planlayan DLH, hemen ardından
havaalanlarının üst yapı işlerinin ihalesine de çıkmayı amaçlıyor.

Hakkari Yüksekova, Şırnak ve Iğdır Havaalanları için 3 ayrı paket halinde yapım ihalesi açmayı öngören DLH'nın, projeleri özkaynaklardan finanse etmesi bekleniyor.

Uluslararası uçuşların yapılabileceği büyüklükte inşa edilecek havaalanlarının en geç 3 yıl içinde tamamlanarak, sivil uçuşlara hazır hale getirilmesi planlanıyor.

DLH, YPK'ya başvurusunda söz konusu 3 ile havaalanı yapılmasının yanı sıra Ağrı Havaalanının kısa olan pistinin uzatılması işinin de 2009 yatırım programına alınmasını da istedi.

Yeterli ödenekle yatırım programına alınırsa DLH, Ağrı Havaalanındaki pistin uzatılması işini gelecek yıl ihale edecek.
Editör: TE Bilisim