banner175

Et Fiyatlarının Artışına Yeni Önlem

Bakanlar Kurulu, kırmızı et fiyatında bir artış olmaması ve var olan fiyatları kontrol altında tutmak için bir adım attı.

Et Fiyatlarının Artışına Yeni Önlem

Bakanlar Kurulu, kırmızı et fiyatında bir artış olmaması ve var olan fiyatları kontrol altında tutmak için bir adım attı.

istanbultimes
istanbultimes
05 Ağustos 2016 Cuma 12:27
Et Fiyatlarının Artışına Yeni Önlem
Kırmızı et üretimine yönelik bir hibe desteği geldi. Yürürlüğe alınan düzenleme ile, 500 baş ve üzeri damızlık düve için yatırım yapanlara destek verilecek. Söz konusu düzenleme tesis inşaatı ile makina ve hayvan alımlarını kapsayacak. Karar, damızlık düve ihtiyacının yurtiçinden karşılanması amacıyla alındı.

DÜZENLEME NEDEN YAPILDI?

Kararı değerlendiren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, “Besiciliği bir anlamda fason üreticilikten alıp gerçek imalatçı pozisyonuna taşımak amaçlanıyor. Yani şuradan ya da buradan alayım bir yerde besleyeyim değil de artık kendi damızlık hayvanından olan yavruyu destekle şekline dönüştürecek bir proje” dedi.

DESTEKTEN FAYDALANMAK İÇİN ŞARTLAR


Destekten yararlanabilmek için Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne üye olmak ve veteriner bilgi sistemine en az 3 yıl kayıtlı olmak gerekiyor. Aranan şartlar arasında aktif bir sığır işletmesi olmak da var.

'ÜRETİM ARTTIKÇA FİYATLAR DENGELENİR'

Düzenlemenin et fiyatlarına etkisi hakkında Yalçındağ, “Et üretimimiz artıyor ama et tüketimimiz de artıyor. Üretimimizi biraz daha hızlandırmamız lazım ki tüketime cevap verebilsin, o zaman et fiyatları dengelenir" diye konuştu.

Son Güncelleme: 05.08.2016 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.