Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “IMF Başkanı ile yaptığımız görüşmede, kendileriyle özellikle genel çerçeve noktasında ‘bu çalışmayı süratle gerek mali disiplin, gerekse yapısal değişiklikler noktasında bu ay, önümüzdeki ay içerisinde bunu bir neticeye kavuşturursak, biz de bundan memnun oluruz’ dediğini” bildirdi. 

Erdoğan, İtalya’nın L’aquila kentindeki G-8 Zirvesi’nin son gününde temaslarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, bir gazetecinin Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kahn’la yaptığı görüşmeyi hatırlatarak, ne aşamada oldunduğunu sorması üzerine, şunları söyledi: “Kendileriyle genel çerçeve noktasında ‘bu çalışmayı süratle gerek mali disiplin, gerekse yapısal değişiklikler noktasında bu ay, önümüzdeki ay içerisinde bunu bir neticeye kavuşturursak, biz de bundan memnun oluruz’ dedik. Çünkü 28 Eylül’de malum Türkiye’de IMF’in uluslararası toplantısı yapılacak bu toplantının sonrasına kalmasın istiyoruz dedik, kendileri de memnuniyetlerini ifade ettiler.”  

Erdoğan, görüşmede Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ında bulunduğunu anımsatarak, IMF’in de bu öneriden memnuniyet duyduklarını kendilerine ifade ettiklerini anlattı. Erdoğan, “Ali Bey başkanlığında bu çalışmayı bu ay, önümüzdeki ay içerisinde yoğun bir şekilde sürdürecekler, temenni ederim ki neticeye varırız” dedi. 

 

Editör: TE Bilisim