BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ’nin Kayabaşı’ndaki 77 iş yerinin tamamının satılmasının ekonomik göstergeleri adına olumlu bir gelişm e olduğunu belirterek, “Türkiye ekonomisine olan güvenin bir göstergesidir” dedi.

% 95’İ SOSYAL KONUT

 Açık arttırmaya sundukları iş yerlerinin büyüklüklerinin yaklaşık 25 ila 126 metrekare arasında değiştiğini aktaran Turan “Kayabaşı’nda mahalle konsepti ile ürettiğimiz 77 iş yerini açık arttırma yöntemi ile satış sunduk. Yaptığımız oturumda yaklaşık  21 milyon 508 bin 220 muhammen bedelle satışaçıkardığımız 77 adet dükkana 43 milyon 160 bin lira teklif geldi. Yani metrekare başına 4 bin 45 lira olan muhammen bedel metrekare başına 8 bin 658 liradan alıcı buldu. Vatandaşlarımız satın aldıkları iş yerleri için yüzde 25 peşin ödeyecek. Kalan ödeme ise 120 ay vade ile tahsil edilecek. İş yerleri 30 ay içinde teslim edilecek” diye konuştu.

Kalitede yeni bir aşamaya geçtiklerini vurgulayan TOKİ Başkanı Ergün Turan, şöyle konuştu:“Bugün Türkiye’nin dört bir yanında süren yeni TOKİ üretimleri, şehirlerimize ‘örnek’ nitelikleriyle, yerel unsurları barındıran güçlü ve nitelikli yapılardır. Üretim segmentinde önceliğimiz, dar ve orta gelir grubu vatandaşlarımıza dönük, kalitesi ve nitelikleri artırılmış konut üretimidir. Zira kalite unsurunu,TOKİ olarak 2023 vizyonuna ulaşabilmemizin temel koşulu olarak görüyoruz.

Artık üreticilerimiz de TOKİ’nin kalitede yeni bir safhada olduğunu çok iyi biliyor, bu temel parametre ışığında bizimle iş birliğine girebiliyor. Bunun sonucu olarak, ileri teknolojinin kullanıldığı, güvenli, estetik arayışına yanıt veren yapılarımızı, TOKİ tecrübesiyle inşa ediyoruz. Eş zamanlı olarak, dünden bugüne gelen mimari geleneğimizin unsurlarını da sosyal konut üretimlerimize taşıyoruz. Son yıllarda ürettiğimiz konutların ise yaklaşık yüzde 95’i de sosyal konuttur.”

TOKİ arsasına 500 milyon TL’lik teklif

TOKİ’nin İstanbul Kâğıthane Arıcılar mahallesinde ‘Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı’ modeliyle satışa çıkardığı Arsanın satışı ihalesinde ilk oturum yapıldı. İhaleye ilgili firmalar tarafından yoğun ilgi gösterildiğini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, “14 firma katılıp teklif verdi. En yüksek teklifi 500 milyonluk bedelle Özak G.Y.O. A.Ş. & İnt-Er Yapı İnş. İş Ortaklığı sundu. İdare olarak yapılan teklifleri inceleyip İhaleye katılan ilgili firmaları ikinci oturuma davet edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim