Filosunda 1.4 milyon araç bulunduran dünyanın en büyük araç kiralama firması Enterprise ile anlaşan Yes Oto Kiralama, 4 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirdiği basın toplantısında, sektöre ilişkin hedeflerinden bahsetti.

İstanbul Times Haber Merkezi 

 

1990 yılından bu yana Türkiye araç kiralama sektöründe hizmet vermekte olan Yes Oto Kiralama, 2013 Haziran ayında anlaşmaya vardığı araç kiralamada dünyanın en büyüğü olan Enterprise ile sektöre ‘müşteri ve çalışan memnuniyeti, uygun fiyat, kalite ve inovasyon’ getirmeyi hedefliyor.

 

Türkiye’de Araç Kiralama Sektörünün Gelişimine Öncülük Etmeye Devam Edeceğiz

Kurulduğundan bu yana araç kiralamada ilk mobil uygulama (2012), ilk havayolu – rent a car ortaklığı (Onur Air – 2010, Anadolu Jet – 2012) gibi ilklerin firması olan Yes Oto Kiralama, Enterprise ile pazarın gelişimine öncülük etmeye devam edecek.

 

Konuyla ilgili olarak gelecek hedeflerinden bahseden Yes Oto Kiralama ve Turizm Yatırımları A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özarslan Tangün gerçekleştirilen basın toplantısında; “Enterprise ile yaptığımız 10 yıllık anlaşma ülkemizdeki araç kiralama sektörüne hareket katacak. Enterprise dünyanın en büyük araç kiralama firması. Sahip oldukları vizyon ve tecrübeye bizim Türkiye pazarındaki geçmişimiz ve deneyimlerimizi de eklediğimizde, sektöre yepyeni bir hizmet anlayışı ve bakış açısı getirerek sektörün gelişimine öncülük etmeye devam edeceğiz. Yes Oto Kiralama 2500 araçlık filosuyla şu anda ülkemiz araç kiralama pazarının en önemli oyuncularından biri. Enterprise imzasıyla birlikte 21 Haziran tarihinden itibaren sektöre yeni bir soluk ve global vizyon getirerek her alanda fark yaratacağız. Şu an 25 ilde 45 ofisimizle hizmet veriyoruz, ilk hedefimiz 2015 yılı sonuna kadar ofis sayımızı 60’a çıkarmak. Gelecek 3 yıl içerisinde de filo kapasitemizi 5 bin araca çıkararak 150 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.


Enterprise, Türkiye Pazarına Yepyeni ve Farklı Bir Bakış Açısı Getirecek


Dünyanın 100’ü aşkın ülkesinde 78 bin istihdamla faaliyet gösteren Enterprise, “Müşteri ve çalışanını memnun et, Büyüme ve karlılık ardından gelir.” global mottosunu ülkemiz pazarında da hayata geçirmeyi hedefliyor.

 

2013 yılını dünya genelinde 16,4 milyar Dolar ciro ile kapatan dünya devi Enterprise, Türkiye pazarının önemli oyuncularından Yes Oto Kiralama önderliğinde sektöre yepyeni ve farklı bir bakış açısı getirecek. Sektöre en yeni bilgi teknolojilerini uygulama, araç filosunda çeşitlilik, proaktif çözümler üretme, uygun fiyat-kaliteli hizmet ile müşteri ve çalışan memnuniyeti gibi değerleri Enterprise marka güvencesiyle getirecek olan Yes Oto Kiralama, pazarda liderliğe oynayacak.

 

Müşteri ve Çalışan Memnuniyeti, Uygun Fiyat Ve Kaliteli Hizmet


Ülke genelinde, 25 şehirde faaliyet gösteren Yes Oto Kiralama ve Turizm Yatırımları A.Ş verdiği kaliteli hizmet ve avantajlı fiyatlarıyla sektörde ilk tercih edilen marka olmayı amaçlıyor. Yes Oto Kiralama ve Turizm Yatırımları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Başdemir;Bugün, bizim için işimizi geliştirmenin en önemli parçası müşteri ve çalışan memnuniyetini sağlamak. Bütün kadromuzu ve iş süreçlerimizi bu yönde eğitmeye ve şekillendirmeye devam ediyoruz. Amacımız her türlü konuda hızlı ve çözüm odaklı bir müşteri memnuniyeti kültürünü geliştirerek devam ettirmek ve bunu müşterilerimize yansıtmak. Şüphesiz ki Enterprise’ın deneyimleri ve güçlü marka yapısı ile amacımıza çok kısa sürede ulaşacağız.”


Yes Oto Kiralama Hakkında

Yes Oto Kiralama, 1990 yılında kurulan, günlük araç kiralama sektörünün öncüsü konumunda olan firmadır. 1997 yılından itibaren National Car Rental’ın Türkiye lisansı ile hizmet vermeye başladı. 2004 yılıyla birlikte ise Alamo müşterilerine hizmet vermeye başlayan Yes Oto Kiralama, Haziran 2014 yılı itibariyle Enterprise ile Türkiye’de liderliği almaya geliyor. Türkiye’de 25 il ve 45 ofis ile yaygın hizmet ağına sahip firma, Anadolu Jet, Onur Air gibi şirketlerin exclusive çözüm ortaklığını yapmaktadır.

. Yes Oto Kiralama, Türkiye’de ilk kez havayolu şirketleriyle çözüm ortaklığı yapan firmadır.

. Yes Oto Kiralama, ilk online araç kiralama hizmeti veren firmadır.

 

Enterprise Hakkında

1957 yılında ABD’de kurulan Enterprise, 8.200 ofisi ile global hizmet veren dünyanın en büyük araç kiralama şirketidir. 2012 yılında global büyümesine hız veren Enterprise, 2014 sonu itibariyle tüm Avrupa’da hizmet verecek.

. Euromonitor 2013 verilerine göre Enterprise; 78 bin çalışan ve 1.4 milyonu aşan araç sayısı ile dünyanın en büyük araç kiralama şirketidir.

. Enterprise, Forbes Top 500 Özel Şirketler Listesi’nde 15. sırada yer almaktadır.

. Dünyanın en prestijli müşteri memnuniyeti anketi J.D. Power and Associates’e göre Enterprise; 2011, 2012 ve 2013 yılı sektör birincisidir.

. Enterprise Holding, 2007 yılında National ve Alamo markalarını bünyesine kattı.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim