Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'na giriş-çıkış yapan araçlardan bugünden geçerli olmak üzere 7 YTL alınması, vatandaşları çileden çıkardı. Bayram öncesi 1 YTL zam yapılarak 6 YTL olan ücretin bugün 7 YTL'ye çıkartılması, tepki topladı. Fiyat artışını 'bayram fırsatçılığı' olarak değerlendiren vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Ücret ödemek istemeyen birçok sürücü, otogara yürüyerek girdi. 

Kurban bayramı gidiş-dönüşlerinin ve asker uğurlamalarının yoğunlaştığı bugünlerde Büyük İstanbul Otogarı'na giriş-çıkış yapan araçlardan 7 YTL ücret alınmaya başlandı. Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri AŞ. tarafından belirlenen ve bugünden geçerli olan yeni tarifeyle artık otogara giriş yapan her araç içeride 5 dakika dahi kalsa 7 YTL ödemek zorunda. Yeni tarifeyle otogar içerisinde 0-60 dakika arası kalan araçların 7 YTL ücret ödemesi, kısa süre öncesine kadar 5 YTL ödeyen vatandaşları kızdırdı. Bayram ve asker uğurlama yoğunluğunun yaşandığı bugünlerde art arda zamların gelmesini "Bayram fırsatçılığı" olarak değerlendiren sürücüler, duruma tepki gösterdi.

"İçeride 15 dakika kaldım ve sadece bir paket alıp çıktım" diyen bir sürücü, "15 dakikalık bir iş için 7 YTL para ödedim. Bu tek kelimeyle 'terbiyesizliktir, fırsatçılıktır." diye konuştu. Başka bir sürücü ise, "Bunların Allah korkusu yok. Bu kadar para alınır mı?" diyerek isyan etti.

 Bu arada otogarda, Bayram dönüşleri ve asker uğurlamaları nedeniyle büyük bir araç yoğunluğunun oluştuğu göze çarptı. Yakınlarını uğurlamaya veya almaya gelen vatandaşlar, mecburen 7 YTL'lik ücreti ödemek zorunda kaldı. Otogardaki giriş-çıkış ücretini 5 YTL sanan bazı sürücüler ise, gişe görevlisinin uyarısı üzerine 2 YTL daha ödedi. Otogardan çıkan ve aldığı paranın üstünü kontrol etmeyen bazı sürücüler de, gişeye 5 YTL ödediğini sandı. Basın mensuplarının uyarısı üzerine elindeki fişe ve bozuk paralara bakan sürücüler, "Evet 7 YTL almışlar. Bu büyük insafsızlık." diye konuştu.

Öte yandan bazı vatandaşların otogara yaya olarak girmesi dikkatlerden kaçmadı. 7 YTL'lik otopark ücretini ödemek istemeyen yolcular, ellerinde ağır çuvallarla otogara yürüdü.

Editör: TE Bilisim