Bu yıl 6-8 Şubat 2009 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Patika Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan ‘Evlilik Dünyası Fuarı’, İstanbul’da evlenecek çiftler ile evlilik sektörünü buluşturacak.

Türkiye’de küresel kriz 2008 yılında evlenenlerin sayısını etkilemezken, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3’lük bir artış bile yaşandı.

2009’da evlilik sektörünü değerlendiren Patika Fuarcılık Genel Müdürü Didem Cılga, “Bu sektör, gelinlikten ev dekorasyonuna birçok sektörün bir araya gelmesiyle oluşuyor ve hacmi her yıl daha da büyüyor. Evlenirken satın alması yapılan kalem sayısı çok fazla. Ortalama bir düğünün maliyeti ev dekorasyonu da hesaba katıldığında 15 bin ile 100 bin YTL arasında değişiyor. Türkiye’de her yıl yaklaşık 650 bin kişinin evlendiği düşünülürse sektörün pazarı 27 trilyonu buluyor” diye konuştu. Evlilik Dünyası Fuarı ile katılımcı firmaların ‘karanlıkta el yordamı’ ile iş yapmak yerine pazarın tümünü ve rekabeti görerek isabetli adımlar atması hedefleniyor.

Editör: TE Bilisim