2020 yılına kadar sokak aydınlatma lambalarının yüzde 75’inin akıllı LED armatürlere dönüştürülmesi ve yıllık 600 milyon TL tasarruf sağlanması planlanıyor. Uzmanlar, 2.5 milyar doların üzerinde iş hacmine sahip aydınlatma pazarının akıllı şehir projeleri ile daha hızlı büyüyeceğini ve Endüstri 4.0 sayesinde gelişimini sürdüreceğini öngörüyor. 
 

LED altyapısı hayat kalitesini yükseltecek
LED altyapısı akıllı şehir projeleri başladığından beri şehirlerdeki, evlerdeki ve iş yerlerindeki hayat kalitesinin yükselmesinde çok önemli roller üstleniyor. Bugün hayata geçen birçok akıllı ev projesinde LED’lerin tüm fonksiyonları akıllı telefonlarla kontrol edilebiliyor, açık unutuldu ise tek dokunuş ile kapatılabiliyor. Sektördeki sorunlar ve aydınlatma ile ilgili tüm unsurlar, bölgenin alanındaki en önemli organizasyonu olan 10.Uluslararası Aydınlatma & Elektrik Malzemeleri Fuar ve Kongresi’nde yurt içi ve yurt dışından uzmanların katılımı  Ulusal Aydınlatma Kongresi’nde ve IstanbulLight Aydınlatma Tasarımı Zirvesi’nde değerlendirilecek.

11.Aydınlatma Kongresi sektöre ışık tutacak
Aydınlatma Türk Milli Komitesi tarafından 21-22 Eylül tarihleri arasında IstanbulLight fuar alanında düzenlenecek olan 11. Ulusal Aydınlatma Kongresi, bilişim ve teknoloji alanında duayen kabul edilen M.Serdar Kuzuloğlu’nun “Akıllı Teknolojiler” sunumu ile başlayacak. Alanında uzman isimlerin katılacağı kongrede Aydınlatmada Akıllı Şehir Teknolojileri,  Sağlıklı Yapılarda Aydınlatmanın Rolü, LED Standartları, Optik Tasarım teknikleri ve Optik Tasarımda Sanal Gerçeklik” gibi daha birçok önemli konu ele alınacak. Kıdemli Optik Mühendisi Mesut Işık, Aydınlatma Mühendisi Allan Ruberg, İnsan Merkezli Aydınlatma Uzmanı Bianca van der Zande, Kıdemli Optik Mühendisi Alberto Ruffino, Aydınlatma Tasarımcısı Dalia Gallico kongreye konuşmacı olarak katılacak önemli isimler arasında yer alıyor. Oturumlar; Pelsan, Philips, Schreder, Heper Moonlight, PSL Fiberli sponsorluğunda gerçekleşecek. 


Aydınlatmada tasarım lüks mü ihtiyaç mı?
   UBM EMEA İstanbul tarafından 23 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Aydınlatma Tasarımı Zirvesi, aydınlatma tasarımcılarını ve mimarları bir araya getirecek. Türkiye’nin tanınan mimarlarından Murat Tabanlıoğlu, Aydınlatma Tasarımcısı Zeki Kadirbeyoğlu ve yurt dışından Colin Ball, Regina Santos, Patricia Lopez-Yanez konuşmacı olarak yer alırken zirvenin son oturumunda Aydınlatma Tasarımı’nın bütün paydaşlar tarafından 360 derece ele alınacağı panel Moderatör Emre Güneş önderliğinde gerçekleşecek. Panelde; Proje Yöneticisi Alev Akın, Elektrik Proje Yöneticisi Hasan Akgül, Mimar Sinan Kafadar, Aydınlatma Tasarımcısı Nergiz Arifoğlu ve yatırımcı Uğur Yıldırım yer alacak. 

 

UBM Hakkında
   UBM, 20’den fazla ülkede 5000’in üzerinde çalışanı ile yılda ortalama 400 etkinlik düzenleyen dünyanın en büyük fuar organizatörlerinden biridir. UBM bünyesinde yer alan UBM EMEA Istanbul, Avrasya ve Türkiye pazarlarının uluslararası fuarlarını 30 yıldan uzun bir süreye dayanan bilgi birikimi ve UBM’in global tecrübesiyle düzenlemektedir. UBM EMEA Istanbul’un pazara liderlik eden etkinlikleri şunlardır:  Alleather Istanbul Deri Fuarı, CBME Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı, CPhI Istanbul İlaç Bileşenleri Fuarı, Expomaritt Denizcilik Sektörü Fuarı, Fi Istanbul Gıda Bileşenleri Fuarı, Growtech Eurasia Sera Tarım Teknolojileri Fuarı, ISSA Interclean Istanbul Endüstriyel Temizlik Fuarı, Intertraffic Istanbul Trafik Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı, İstanbul Kids Fashion Bebek ve Çocuk Moda Fuarı, IstanbulLight Aydınlatma Fuarı, Tissue World Istanbul Temizlik Kağıdı Endüstrisi Fuarı

KAYNAK: İSTANBUL TİMES HABER AJANSI (İTHA)

Editör: TE Bilisim