Konut sektöründeki daralma yüzünden inşaat şirketleri kampanya üstüne kampanya düzenliyor. Çerkezköy’de bir inşaat firması sahibi, işçilerinin paralarını ödeyebilmek için 2 daire alana 1 daireyi ücretsiz vermeye başladı.

Türkiye’de her yıl 200 bin civarında konut üretiliyor. Ancak küresel kriz nedeniyle ülkemizdeki konut sektörü de bir hayli sıkıntıda. Diğer yandan bu durum birikimi olan ve konut sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyen vatandaşlar için cazip fırsatlar sunuyor. Trakya’nın yükselen yıldızı Tekirdağ-Çerkezköy’de birçok inşaat firması elinde kalan daireleri satmak için kampanyalar düzenliyor. Demir Yapı’nın sahibi Tacettin Demir, işçilerinin maaşını ödeyebilmek için ilginç bir kampanya başlattı. Demir, kampanyadaki dairelerinin 80 bin YTL olduğunu belirterek, “Firmamızın yaptığı lüks daireleri maliyetinin altına satıyoruz. Çünkü artık yanımızda çalışan işçilerin parasını ödeyemeyecek duruma geldik. İşçi çıkarmamak için ‘2 daire alana 1 daire bedava’ kampanyası başlattık” diyor.

 “Parası Olan Konuta Yatırsın”

Krizin sona ermesiyle tekrar daire fiyatlarının yükseleceğini de anlatan Demir, “Parası olan bu kriz ortamını iyi değerlendirsin. Daire fiyatları gerçekten çok ucuzladı. Geçen sene 100 bin YTL’ye satılan daireler şimdi 50 bin YTL’ye düştü. Fiyatlar artmadan bu fırsatı kaçırmayın’’ tavsiyesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim