Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Sinan Erdem Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirdiği Kutlu Doğum Programına sivil toplum kuruluşları ile birlikte katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası'nın bu seneki teması "Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet" oldu. "Gelin birlik olalım" temasıyla düzenlenen geceye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendi ile birlikte katılırken, siyaset ve sanat dünyasından simaların da programa ilgisi yoğun oldu.

İstanbul Times Haber Merkezi 

"O'nun rahmet mesajına ihtiyacımız var"

TÜRGEV Kutlu Doğum Programı öncesinde açtığı stantta katılımcılara yaptığı hizmetleri anlattı. Standa uğrayanlara ayrıca lokum ikramı ve Efendimizin hayatını anlatan küçük kartlar hediye edildi. TÜRGEV’le birlikte ÖNDER, İlim Yayma Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye Diyanet Vakfı, Ensar Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, KADEM ve TÜGVA gibi sivil toplum kuruluşlarının katıldığı gece Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez yaptı. Görmez, konuşmasında insanlığı yeniden diriltmek, yaşatmak ve yüceltmek için Hz. Peygamber’in getirdiği rahmet mesajına ihtiyaç olduğunu belirterek şöyle konuştu: "O Rahmetin Alem-i İslam’a barış getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum. 'Lailaheillallah' demek, kul ve köle olanlara kul ve köle olunmaz demektir. 'Lailaheillallah' demek, Rabbimizden başka güç ve kudret tanımıyorum demektir. 'Muhammeden Resulullah' olmadan 'Lailaheillallah' olmaz. Zira Muhammeden Resulullah demek, Allah bizi yarattı başıboş bırakmadı demektir"

Hz. Peygamber’in yolunu anlamaya dair manifesto

Kutlu Doğum Programında Peygamber Efendimizin yolunu anlamaya dair manifesto dikkati çekti. TÜRGEV, EDEP, Ensar Vakfı, TÜGVA, İlim Yayma Vakfı, ÖNDER ve İlim Yayma Cemiyeti’nin birlikte okudukları manifestoda Kâinatın Efendisi'ne seslenilerek "Mü'minler kardeştir düsturundan hareketle hiçbir sun'i ayrımı kabul etmeyen bir muhabbetle, yeryüzündeki bütün Müslümanlar evet kardeşimizdir. Hangimizin ayağına taş değse, diğerimizin ruhu incinir. Biz yollardaki taşları kaldıran bir ümmetiz. Kimi zaman ensar, kimi zaman muhaciriz" denildi. Figen Yaman Coşar tarafından kaleme alınan manifesto gecede büyük beğeni topladı.

"İslam'ın bütünleştirici çatısı altında toplanacağız”

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması damgasını vurdu. Konuşmasında babasıyla ilgili bir anısını aktaran Erdoğan, ümmet olma bilincinin altını çizdi. Müslümanlara birlik çağrısında bulunan Erdoğan "Babama 'Laz mıyız, Tür müyüz?' diye sordum. Büyük dedem, babama 'Müslümanım de geç demiş'. Mezhepçilik, ırkçılık, terör belasıyla karşı karşıyayız. Bizim tek dinimiz var İslam. Bizi birleştiren İslam. Biz İslam'ın bütünleştirici çatısı altında toplanacağız. 'Gelin birlik olalım' demenin anlamı bu" dedi.

"Tevhide ve vahdete sarılmalıyız"

Hac için bir araya gelen Müslümanların kendi meselelerini çözmek için de bir araya gelmeleri gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "İnsanlığın geleceğine ışık tutmak için, niçin bir araya gelemez? Neden? Oysa önümüzde Kur'an-ı Kerim gibi bir kaynağımız, Peygamber Aleyhissalatu Vesselam Efendimiz gibi bir örneğimiz var. Artık mezhep, meşrep, köken farklarımızı bir kenara bırakarak, tevhide ve vahdete sarılma zamanıdır" diye konuştu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim