Yöntemler birbirinden çok farklı 

İnsanları dolandırmak için akla hayale gelmeyen uluslararası şebekeler her gün yeni bir senaryoyu devreye sokuyor.

İstanbul Times Gazetesi Haber Merkezi / ÖZEL HABER  

Babam Nijerya petrol bakanlığında üst düzey bir yöneticiydi şu an öldü ve hesabında 8.500 milyon sterlin var bu paranın deniz aşırı bir ülkeye havale edilmesi gerekir yalanı çok yaygın .

İkinci yalan Dr.Muhammed x.... bana kaşeniz ve antetli kağıdınızı gönderin işlemi yapalım paranın % 30 benim % 70 'i sizin olacak yalanı da sık sık kullanılıyor..

Ben 24 yaşında genç ve güzel bir bayanım hem erkek arkadaşım ol hem de orada çalışıp para kazanmak istiyorum yalanı ile manken resimlerini siteye koyarak müstehcen konuşmalar yapıp sohbeti ilerleten şebeke üyesi kişi pasaport alıp gelmem için 1.000 dolar gerekli diyerek para sızdırmaya başlıyor.

Belli bir para çekmeden sonra pasaportumu aldım Türkiye ye gelirken bazen polis ne kadar paran  var diye soruyor polis'e göstermek için 2.000 dolar daha gönder havalanında tekrar sana vereceğim deniliyor.

Manken resmini görüp aklı başında giden çılgın Türk dünaynın parasını kaptırdıktan sonra mankeni beklerken dolandırıldığını anlayana kadar hayli para sızdırılmıştır. Bu tür olaylarla ilgili sık sık şikayetler alıyoruz.

Ben Albay Cengiz bu telefondan kızıma mesaj atılmış yalanı !..

Telsiz sesleri altında telefonunuz çalıyor ben askeri istihbarattan kurmay albay Cengiz bu telefondan kızıma mesaj gelmiş koçum senin nerede olduğunu biliyoruz.Seni alıp perişan edeceğiz bize 1000 kontür hemen gönder seni bu seferlik af edelim.Birden bire ölümden kurtulduğunu düşünen gariban vatandaş olan bin köntöre olsun diyerek eli titreyerek en yakın telefon bayisine veya bakkala gidip istenen köntörü alıp yolluyor.Bu yöntem gazete çalışanımıza bile yapılmak istendi.

Birden Zengin olma hayali ile canınızdan olmayın

Bir anda 10 milyon dolar veya 8 milyon strelin'i alma hevesi ile yanıp tutuşan insanlardan antetli kağıt ve kaşe istenerek  bu paranın ülkenize gelmesi için gelip son imzayı atmanız gerekir deniliyor. Bu mail veya telefon ile kurban'ın gözleri fal taşı gibi açılıyor.Gidip imzayı atayım ve dönüşte milyon dolarlık bir adam olarak havamı atayım denilerek çıkılan yurt dışı gezisi aslında bir nevi mafyanın kucağına kendi rızası ile gitmek demek oluyor.

Ölüm  fermanını imzalayan kişi için oluşturulan tiyatro grubu daha havalaalanında kurbanı alır almaz kendi sahte polisleri ile pasaportunda şu eksik ver 1.000 dolar.Sende bu ürün bulundu bunun burada cezası 2.000 bin dolar vs.vs.denilerek üzerindeki paraların tümü alındığı gibi kredi kartı ile çekilmesi ve havale istenmesi dahil  envai yöntemle kurban perişan ediliyor.Sakın sizlerde kısa yoldan zengin olmaya kalkışmayın  sonra canınızdan olursunuz.

Okurlarımız dikkat etsin ve kısa yoldan zengin olmaya kanmasınlar diyoruz..

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim