ABD’li ünlü kadın oyuncu Angelina Jolie, Amerikan New York Times (NYT) gazetesine yazdığı bir makale ile ABD Başkanı Donald Trump’ın mülteciler ve 7 Müslüman devletin vatandaşlarının ülkeye girişini sınılandıran kararnamesine tepki gösterdi.

Jolie, yazısında, mültecilerin savaşın hiddeti ya da zulme uğramış erkek, kadın ve çocuklar olduğunu, bu insanların sıklıkla da terörizmin kurbanı haline geldiklerini vurguladı. Dünya genelinde 65 milyondan fazla mülteci ve yerinden edilmiş insan olduğunu hatırlatan Jolie, bu insanların 10’da 9’unun da düşük veya orta gelirli ülkelerde yaşadığına dikkat çekti.

TÜRKİYE’Yİ ‘GÖSTERDİ’

Yazısında, sadece Türkiye’de 2.8 milyon Suriyeli sığınmacı bulunduğunu ifade eden Angelina Jolie, Amerika’ya ise 2011’den bu yana yalnızca 18 bin Suriyeli’nin kabul edildiğine dikkat çekti.         

Angelina Jolie, şu satırlarla Trump’a yüklendi: “Eğer mültecilere kapıları kapatmanın veya onlar arasında dine dayalı ayrımcılığın kabul edilebilir olduğuna dair bir mesaj gönderirsek, ateşle oynuyoruz demektir. Kıtalar boyunca tutuşacak bir fünyeyi ateşliyor, kendimizi korumaya çalıştığımız en büyük istikrarsızlığı davet ediyoruz demektir.”(Hürriyet)

Editör: TE Bilisim