İstanbul Times yayın kurulundan Yasakçı Fransa’yı protesto

 

Avrupa’nın Kranlık ortaçağında dünya dönüyor dediği için bin bir tülü eziyete düçar olan  Galile bugün yaşaydı Fransa’nın aldığı akla ziyan karara gülerdi.

 

 Fransa topraklarında her kim ki Ermeni soykırımı yoktur derse 45 bin Euro ve hapis cezası ile cezalandırılacak”. İbaresi ile mecliste karar alınması, Bilime,akla,mantığa, gelişime,insan haklarına,kısaca yer yüzünde ne kadar hak var ise hepsine aykırı olan bir tutumdur.

 

1915 Techir olayları ile alakalı Fransa’da araştırma yapmanın imkanı kalmamıştır

 

Fransa’nın Meclisinde aldığı bu haksız karardan sonra herhangi bir bilim adamı 1915 Ermeni Techiri (Zorunlu Göç) ile ilgili ilmi bir araştırma yaparsa ve araştırması sonucunda o tarihlerde yaşanan acı olaylar için bu “SOKIRIM” değildir derse Fransa meclisinde alınan karar gereğince 45 bin Euro para cezası ve HAPİS ile cezalandırılacaktır.

 

Fransa’da çalışacak bilim adamları,araştırmacılar ve GAZETECİLERİN özgür düşüncelerini yazıya dökmelerinin imkanı kalmamıştır artık.

 

Fransa meclisi aldığım kararın dışında hiç kimse kendi hür düşüncesine ortaya koyamaz demiştir.

 

İstanbul Times Gazetesi olarak 1915 zorunlu göç esnasında suçsuz ve günahsız Ermeni vatandaşları canlarını kaybetmiş olabilirler. Bu acıyı duyduğumuz hikayelerden dinleyerek büyüdük  Ancak Osmanlı’nın birden fazla cephe’de ölüm kalım savaşı verdiği bir dönemde aşırı freaksiyonlara mensup HINÇAK;TAŞNAK ve benzeri aşırı serlik yanlısı Ermeni çeteleri halka korku salarak savunmaz köy ve kasabaları basıyor günahsız halkı şehit ediyorlardı. Osmanlı da sahip olduğu imkanlar ile suçluları derdest edip tutuklama imkanını sahip olmadığı için bu problemi çıkarak insanları yine imparatorluğun bir parçası olan Suriye tarafları götürmek için karar almış ve işlem sırasında bir çok acı olay da yaşanmış olabilir.

HARP halinde yaşanan bu tür tatsız olayları SOYKIRIM olarak algılamak en hafif tabiri ile doğru değildir diyoruz.

 

Türkiye’nin de hataları çok

 

1960 Lı yıllardan beri ERMENİ Diasporası güney Amerika dahil dünyanın bir çok meclisinde bu tür kararlar alırken bizim hariciyecilerimiz “Gittikleri ülkelerin dansı ve şarapları ile meşgul olduklarını biliyoruz.

 

Fransa bu olayı gündeme getirmeden yıllar önce bizlerde ülke olarak 1960’lı yıllarda Cezayir de,Raunda da ve diğer bir çok Afrika ülkesinde Fransa’nın yaptığı toplu katliamları kamuoyu gündemine getirmeyi başarabilseydik bugün Fransa 97 yıl önce HARP esnasında yaşanan  bir olayı bugün meclisinde kabul edip Osmanlı devletinde Ermenilere yaşamış oldukları acı olaylar için SOYKIRIM diyemezdi.

 

Sonuç olarak 1915 yılında Ermeniler ve Türkler tarifi imkansız acılar yaşamış olabilirler. Fransa bugün dünya da mavi bocuk almak adına meclisinde karar alırken amacı Ermenilerin acısına ortak olmak veya onlara yardımcı olma gayesi yoktur.  Amacı bu olayı bahane ederek Türkiye den sürekli tavizler koparmaktır.

Tarihte yaşanmış bir olay ve sorun varsa bunun tarafları Türkiye ve Ermenistan’dır. 1915’li yıllarda da zaten Ermenilerin zorunlu Göçe tabi olmalarının en önemli nedeni Fransa’nın Osmanlı topraklarında hür ve özgür yaşayan hatta Sultan 2.Adbülhamid Han’ın Ermeniler’ e tebayı sadıka dediği biliniyor.

Fransa o zaman da Osmanlı’nın zor döneminde yararlanarak Maraş’a kadar gelerek bin yıldır birlikte  yaşadığımız Ermenileri komşularına karşı kışkırtmıştır. Kesinlikle 1915’de yaşanan olayın bir soykırım olmadığına inanıyoruz.

Bir anlık bunun olduğunu düşünsek bile bunda en büyük pay yine Osmanlı mülkünde huzur ve güven içinde yaşayan (hatta o dönem Osmanlı’da dış işleri bakanı olan Gabriel  Norodükyan bir Ermenidir.) Ermenilerin Osmanlıyı içten vurmaları için silah ve mühhimmat veren Fransa da bu facianın en büyük suçlusudur.   

 

İstanbul Times Gazetesi

Yayın Kurulu’ndan

 

Editör: TE Bilisim