Alman haber kanalı n-tv’nin "jezebel.com" sitesine dayanarak verdiği habere göre, Katia Apalategui adlı Fransız, yakınlarının ölümünü zor kabullenen ve kokularını özleyen kişiler için, ölen kişinin kokusunu parfüm olarak üretti.

 

BABASININ ÖLÜMÜ ÜZERİNE BAŞLAMIŞ

Habere göre, 52 yaşındaki Apalategui, babasının ölümü sonrasında ondan kalan fotoğraf ve video gibi materyallerin babasına olan özlemini dindirmemesi üzerine, babasının kokusunu yeniden duyma fikrinden yola çıkmış. Bu amaçla yıllarca fuarları gezen, araştırmalar yapan ve parfümericilerle görüşen Katia Apalategui, “Kalain” adlı firmayı kurarak, ölü kokusundan parfüm üretmeye başlamış.

 

ANNELER İÇİN BEBEK KOKUSU VE DAHA FAZLASI

Parfüm için ölen kişinin elbiselerindeki moleküller çeşitli kimyasal işlemlerden geçirilerek kopyalanıyor, ayıklanıyor, nihayet alkol içerisinde yoğunlaştırılarak parfüm haline getiriliyor. Kişiye özel kokuların parfüm haline getirilmesi fikrini geliştiren Apalategui’nin çalışan anneler için bebeklerinin kokusunu veya hayvan severler için çok sevdikleri hayvanların kokusunu da parfüm olarak üretmeye hazırlandığı belirtiliyor.

 

BİR ŞİŞESİ 560 EURO

Kişiye özel olan ve anıları canlandıran kokunun şişesi 560 Euro.

Ölen kişilerin kokusunu bir şişede toplama fikri, Patrick Süskind’in “Parfüm“ adlı romanını hatırlatıyor. Romanda, seri katilin öldürdüğü bakire kızların kokusunundan masumiyet kokusunu bulması işleniyor.

Editör: TE Bilisim