Gaziantep’te ilköğretim okulundu sözleşmeli öğretmen Mehmet Adem Çelik'in, sözlü sınavda sorunun yanıtını bilmeyen ikinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Beyza Kurt’un kalçasına yorgan iğnesi batırarak cezalandırdığı iddia edildi. Öğretmen Çelik'in sözleşmesi feshedilerek okuldan uzaklaştırıldı.
 
Merkez Şahinbey İlçesi’nin kenar semtlerinden Dumlupınar Mahallesi’ndeki Mehmet Erdemoğlu İlköğretim Okulu'ndaki olay iddiaya göre şöyle gelişti:
 
İkinci sınıf öğrencisi Beyza Kurt, iddiaya göre 22 Nisan’da çarpım cetvelinden kendisini sözlü sınav yapan sınıf öğretmeni 30 yaşındaki Mehmet Adem Çelik’in iki sorusunu yanıtlayamadı. Bunun üzerine öğretmen, öğrenciyi arkadaşlarının gözü önünde kalçasına birkaç kez yorgan iğnesi batırarak cezalandırdı. Sözleşmeli öğretmen olan Çelik’in aynı cezayı önceki günlerde başka öğrencilere de uyguladığı, sınıfta yaramazlık yapan ve konuşan öğrencilerin ağzına koli bantı yapıştırıp daha sonra bantı hızlı bir şekilde çektiği ileri sürüldü.
 
‘BU NASIL ÖĞRETMEN?’
Beyza Kurt’un anneannesi 55 yaşındaki Sultan Sevindik, 22 Nisan günü torununun ağlayarak eve geldiğini belirterek, şunları anlattı:
 
“Okula gidip öğretmene neden böyle bir şey yaptığını sorduk. Sırıtarak, ‘Şaka yaptım’ dedi. Bunun üzerine idareye gittik. Beyza’nın sınıfının değiştirilmesini istedik. İdareciler ‘Gereğini yapacağız’ sözü verince, ‘Allahın’dan bulsun’ diyerek şikayetçi olmadık. Bu nasıl öğretmen anlayamadık. Aradan 5- 6 gün geçti. İğne izlerinin yeri hala duruyor.”
 
Olanları gözyaşları içinde anlatan Beyza Kurt da “Öğretmen son derste bana iğne batırdı, ben de ağlayınca okul çıkışı benim evime kadar takip etti. Eve girdiğimi görünce geriye döndü. Aynı şeyi başka arkadaşlarıma da yapmıştı” diye konuştu. Beyza’nın sınıf arkadaşı Emine Taş, “Öğretmenimiz bunu bazen yapıyordu” diyerek olayı doğruladı.
 
SÖZLEŞMESİ İPTAL EDİLDİ
Mehmet Erdemoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Murat Aytural, ailenin şikayeti üzerine olayı araştırdıklarını, durumu Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdiklerini, söz konusu öğretmenin sözleşmesinin iptal edilerek okuldan uzaklaştırıldığını açıkladı.
 
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINMIŞTI
Gaziantep'te daha önce de Milli Eğitim Müdürü Abdullah Şenyüz, ‘Gaziantepliler sanki karılarının üzerinden inmiyor’ açıklaması üzerine görevden alınmış, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da öğrencilerin protokole çay servisi yapmasıyla Gaziantep yine gündeme gelmişti.
Editör: TE Bilisim